ОСТАННІ НОВИНИ

Восени у Львові починають будівництво величезного ІТ-парку

|

Цієї осені у Львові стартує будівництво величезного ІТ-парку, першу фазу якого планують завершити через 2,5 роки. Про це 24 червня під час презентації проекту повідомили його ініціатори, передає кореспондент Львівського порталу.

ІТ Park розміщуватиметься у квадраті між вулицями Стрийська, Чмоли, Луганською та Козельницька та займатиме площу 10 га. За словами голови наглядової ради Львівського ІТ-кластеру Андрія Павліва, у ІТ-парку зосередять роботу на будівництві офісних приміщень для компаній та на інфраструктурі. Для того, аби визначити, яким би в ідеалі мав бути ІТ-парк, експерти провели дослідження.

«Рік тому все почалося з ідеї, чому нам би це не зробити. Ми знаємо своїх клієнтів, ми розуміємо ті, компанії, які є у нас в кластері – їх 65. Ми розуміємо їхні потреби,а також потреби наших працівників.  Ми зробили дослідження, і воно показало, яким цей ІТ-парк має бути. Там повинні бути певні інфраструктурні об’єкти. Однією із місій кластеру є розвиток освіти. Тому на першому місці в цьому ІТ-парку у нас стоїть університет, крім того, що там є офіси компаній», – зазначив він.

Окрім університету територія ІТ-парку складатиметься із:

  • Шести восьмиповерхових офісних будинків;
  • Двох бізнес-центрів (22 і 12 поверхів);
  • Торгового центру з фітнес-центром;
  • Дитячого садка;
  • Паркігнів;
  • Готелю;
  • Амфітеатру під відкритим небом;
  • Зони рекреації.

Як повідомила інвестиційний менеджер проекту Ольга Мандзюк, перша фаза будівництва стартує восени.

«Перший трактор сюди приїде восени, і ми розпочнемо підготовчі роботи. Проект складається з двох фаз. Наша основна мета – не ділити його на дуже багато фаз. ІТ-компанії мають одразу отримати 6 восьмиповерхових будівель, які мають загальну орендну площу близько 70 тис. кв. м, мультифункціональний центр, який включатиме сервіс, індивідуальну зону, шопінг, великий фітнес-зал та дитячий садочок. І, звичайно, елемент, без якого ми не обійдемося, це університет з лабораторіями. Тому це все має бути у першій фазі, час будівництва якої приблизно 2,5 роки», – повідомила вона.

«Друга фаза наступить дуже скоро. Практично усі площі орендні офісних приміщень вже зайняті. Термін будівництва проекту – від 5 до 6 років», – анонсувала О. Мандзюк.

Вартість будівництва  першої фази – 95 млн доларів. Джерело фінансування ініціатори проекту шукають у європейських банках.

Серед питань, які ще доведеться вирішити керівникам проекту, знесення житлового будинку на території, яку планується зробити частиною парку.

«Це питання, яке ми будемо обговорювати з жителями. Скоріш за все, буде така процедура, як і завжди відбувається. Під великий проект треба буде житловий будинок  викупити і відселити людей. Щодо зеленого господарства, яке є на цій території, воно належить нам», – зазначив інвестор та девелопер Innovation District Park Володимир Женчак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *