ОСТАННІ НОВИНИ

Нині – Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотиками

|

Сьогодні, 26 червня, світ відзначає Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотиками та їх незаконним обігом. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі департаменту з питань охорони здоров’я Львівської ОДА.

Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотиками та їх незаконним обігом відзначається з 1987 року. Дата була затверджена Генеральною Асамблея ООН на знак єдності країн у досягненні цілі щодо створення суспільства, вільного від наркотиків.

Протягом останніх років спостерігається «омолодження» категорії наркозалежних осіб – середній вік людей, що вживають наркотики, стабільно знижується.

За даними МВС, на сьогоднішній день в Україні офіційно налічується близько 500 тисяч наркоманів, з них 171,6 тисяч вживають наркотики регулярно. При цьому близько 5 тисяч наркозалежних не досягли віку 18 років. Але реальна кількість наркоманів, на думку експертів, може перевищувати вказані цифри в 10 разів. Щорічно кількість наркоманів в нашій державі збільшується в середньому на 5-10%.

Останнім часом багато фахівців приходять до висновку, що звичний спосіб боротьби з наркоманією, коли основна увага приділяється заходам з боку поліції, є неефективним. Вкрай важливими є інші шляхи протистояння наркоманії – потужна та всебічна система профілактики поширення наркоманії та соціальної реабілітації людей, що вживали наркотики.

Водночас у департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА наголошують, що станом на 01.01.2017 року у Львівській області на диспансерному обліку з метою лікування і реабілітації перебуває 1460 наркозалежних осіб, на профілактичному обліку – 116 осіб.

Фото: соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *