ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські дітлахи приміряли на собі професію рятувальника

|

Цієї суботи маленькі львів’яни разом із своїми батьками у парку імені Івана Франка відвідали Всеукраїнський проект із профорієнтації дітей «Місто професій». Кожен відвідувач зміг спробувати себе у близько 150-ти професіях. Серед них: пожежник, лікар, будівельник, перукар, журналіст, діджей, актор, гірський рятувальник та ще багато-багато інших. Однією з найбільш цікавих для малюків професій стала рятувальна служба. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДСНС України у Львівській області.

Представники ГУ ДСНС України у Львівській області запропонували малечі 5 локацій: диспетчер Служби порятунку, хімік-рятувальник, вогнеборець та рятувальник-верхолаз. Окрім цього, у парку працювала фото-зона, де можна було зробити пам’ятну світлину у формі пожежника разом із Левом-рятувальником.

Яскравими костюмами та спеціальними масками хімічного та бактеріологічного захисту привертав увагу дітлахів майданчик «Хімічної лабораторії». Тут вони визначали різні речовини за допомогою спеціальних приладів хімічного контролю. Деякі дорослі також не могли втриматися, аби не взяти участь у експериментах чи одягнути захисний костюм.

Не менш цікавою для учасників акції видалась можливість відчути себе справжніми вогнеборцями. Малюки ліквідовували умовну пожежу за допомогою пожежного ствола, одягнувши справжню пожежну амуніцію. До вогнеборців було чимало запитань: «Чому?», «Як?» та «Навіщо?». Кожен допитливий малюк отримав фахові відповіді на усі запитання.

Впродовж дня дітлахи ніяк не могли покинути майданчик «Переправа», який представили рятувальники пошуково-рятувальної частини Загону технічної служби ДСНС Львівщини. Тут дітки вправлялися в переправі по натягнутій мотузці.

Не менш цікавою для маленьких львів’ян стала локація диспетчера Служби порятунку. Як працює система дзвінків за екстреними номерами «101» та «112», та що потрібно повідомляти у випадку біди диспетчеру – про все це рятувальники говорили із малюками.

На вході у «Місто професій» кожній дитині видавали паспорт, з яким вона могла влаштуватися на роботу, також платили зарплату, для цього впровадили грошову одиницю, яка діяла у «Місті професій». За зароблені гроші діти могли придбати солодощі й сувеніри у крамниці подарунків.

Захід у Львові став вже традиційним. Щороку його відвідує все більша кількість дітлахів. Деякі батьки навіть звернулися із проханням зробити таке свято повторно, адже воно неймовірно сподобалося усім без винятку.

«Місті професій» цікаве не тільки для дітей, а й для дорослих, оскільки дає змогу ближче познайомитися з роботою різних служб, їх важливістю та необхідністю у суспільстві. А рятувальники у черговий раз переконалися, що їх професія для малюків є однією з найулюбленіших, адже коло її прихильників після відвідин заходу збільшилось в рази.

Фото: ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *