ОСТАННІ НОВИНИ

За облаштоване сміттєзвалище на околиці Львова покарали посадовця «Грінери»

|

Представника львівського перевізника сміття «Грінера» притягнули до відповідальності через недопущення працівників Держекоінспекції на територію перевантажувальної станції, що на вулиці Богданівській. Про це у коментарі Львівському порталу повідомив  керівник Дежрекоінспекції у Львівській області Микола Маланич.

За його словами, інспекторів на територію перевантажувальної станції не пускали тричі.

« У ТзОВ «Грінера Україна» було  відповідальну особу притягнуто до відповідальності, заявлено ряд позовів за недопущення нас до проведення перевірки», – повідомив він.

«Були один раз спільно з працівниками поліції, з активістами і в кінці кінців це закінчилось нічим, оскільки особи нам не надали жодного правоустановчого документу. Відтак, ми в свою чергу скерували всі матеріали, які були зібрані нами, у правоохоронні органи», – розповів головний екоінспектор області.

Він додав, що  тиждень тому матеріали у цій справі вилучала поліція.

Щодо перевантажувальних станцій інших сміттєвих перевізників Микола Маланич зазначив, що екоінспекція наразі перевірок не проводить.

«Якщо ділянка сформована правильно і відповідне належне покриття, на жаль, законодавством не передбачене норми перевантаження.  За аналогією як і сміттєвий майданчик. Тобто він є спеціально об лаштований, обов’язково має бути тверде покриття, саме бетонне. І все. Це єдина санітарна вимога. Все решта, у екоінспекції руки зв’язані…Максимально, що ми можемо зробити ,це виявити порушення в частині забруднення землі і поверхневих вод. Але для того треба зайти на земельну ділянку», – розповів він.

На питання, як часто з таких станцій мають вивозити сміття, М. Маланич відповів:

«Це все передбачено самим договором між перевізником і замовником. Тобто двічі на тиждень він зобов’язаний забирати. Процес гниття розпочинається після тижня. Температура сьогодні сприяє цьому. З’являється запах, мухи і розповсюдження різних бактерій».

Нагадаємо,  поки львів’ян «годують» заявами про очищений центр Львова, на околиці міста виросло величезне сміттєзвалище.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *