ОСТАННІ НОВИНИ

З 1 липня пенсіонери платитимуть 50% за проїзд у маршрутках Львівщини

|

З 1 липня у Львівській області експеримент з монетизації пільг таки не запрацює. Натомість пенсіонери Львівщини оплачуватимуть 50% вартості проїзду транспорті. Про це сьогодні, 21 червня, під час прес-конференції повідомив в.о. департаменту транспорту та зв’язку Львівської ОДА Роман Кокотайло, передає кореспондент Львівського порталу.

За його словами, анонсованої монетизації пільг поки що не буде.

«На жаль, з 1 липня монетизація не розпочнеться на території Львівської області як пілотний проект, оскільки уряд розглядає монетизацію пільг в комплексі із пенсійною реформою. Ми, враховуючи ту критичну ситуацію, яка склалася сьогодні на території області, досягли певного консенсусу з перевізниками. Учасників бойових дій їх будуть далі перевозити безкоштовно, бо це наша соціальна відповідальність перед тими особами, які захищали чи захищають цілісність і суверенітет нашої держави. Всі інші соціальні категорії людей, які мають право пільгового проїзду, згідно законів України, також будуть надалі перевозитись безкоштовно. У свою чергу Львівська ОДА буде вишукувати додаткові кошти у другому півріччі для компенсації автотранспортним підприємствам ті збитки, які вони будуть нести», – розповів посадовець.

Єдина відчутна зміна, наголосив Р. Кокотайло, це впровадження 50% оплати проїзду для пенсіонерів області.

«Для того, щоб не зупинити автотранспортні перевезення на території області, ми досягли такого консенсусу з з перевізниками, що транспортні підприємства будуть надавати 50% знижки пенсіонерам», – повідомив він.

Посадовець сподівається, що до кінця цього року монетизацію пільг таки вдасться впровадити.

Як відомо, загалом безкоштовним проїздом в маршрутках користуються 713 тисяч мешканців області.

Раніше Міністр соціальної політики Андрій Рева заявляв про те, що із липня на Львівщині впровадять експеримент із монетизації пільг.

Водночас додамо, що про це також йшла мова під час наради голови Львівської ОДА із перевізниками області: було домовлено, якщо з 1 липня на Львівщині не впровадять монетизацію пільгового проїзду, то прийдеться обмежувати кількість пільгових категорій, які зможуть їздити у маршрутках безкоштовно.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *