ОСТАННІ НОВИНИ

У парламенті закликали не розформовувати Академію сухопутних військ у Львові

|

Народний депутат України Оксана Юринець, виступаючи з трибуни парламенту, звернулась до Уряду щодо ситуації навколо Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, що у Львові, і закликала Кабмін не розформовувати Національну Академію сухопутних військ у Львові. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі нардепки.

«Сьогодні ми, депутати Львівщини і не тільки, всі, хто переймаються військовою освітою в Україні, звертаємося з цієї трибуни щодо вирішення питання Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного. Не можна переносити та розформовувати цю Академію, яка за тривалий період часу показала, що вона готує висококласних фахівців, патріотів і Героїв України», – сказала Юринець.

Депутат зауважила, що Україна рухається в напрямку НАТО, і зазначений ВНЗ готує таких необхідних сьогодні країні військових фахівців.

«Нещодавно парламент проголосував за стратегічний напрямок  для України – це вступ до НАТО. Саме тому, ми маємо розвивати провідні військові  ВНЗ, подібні  американському «Вест-Пойнт» (West Point — військова академія збройних сил США – ред.) –  університет, який готує спеціалістів для всієї країни. Ми маємо такі самі виші, які готують патріотів, що потім будуть фахово захищати нашу державу. Академія сухопутних військ у Львові стала тим центром, де навчаються люди, які підтримують Україну. Ми звертаємося до Уряду, щоб не переносити і не розформовувати Академію, що може відобразитися на навчальному процесі ВНЗ. Ми просимо таке рішення не підтримувати. Прошу підтримки всього залу, тих людей, які розуміють цінність оборони і безпеки нашої держави», – підкреслила Оксана Юринець.

Також вона повідомила, що сьогодні на засіданні Кабінету міністрів пропонувалось розглянути питання реформування Академії. Однак через збурення у суспільстві розгляд відклали Депутати скерували уряду офіційне звернення з вимогою не підтримувати ініціативу реформування ВНЗ.

Як раніше повідомляв Львівський портал, проти такого рішення Міноборони вже висловилась Львівська обласна рада. Свою позицію висловив також нардеп Ігор Васюник: «Львівську академію сухопутних військ перетворюють в кузню кадрів «баяністів».

Також відомо, що нардепи готові вимагати відставки керівництва Міноборони за спробу знищення академії. Частина депутатів підписалася за недопущення «реформування» Академії сухопутних військ у Львові. Відповідні листи були скеровані прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману, секретарю РНБО Олександру Турчинову та голові комітету парламенту з питань нацбезпеки й оборони Сергію Пашинському.

Детальніше читайте тут: Львів’яни вступили у «бій» за Національну Академію Сухопутних військ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *