ОСТАННІ НОВИНИ

Сміттєві гори Львова «розгребуть» і вивезуть. Коли і куди - ще невідомо

|

Зі Львова вивезуть більше 11 тон сміття, що розкладаються сьогодні на землі. Відповідне рішення сьогодні, 21 червня, було прийняте на нараді під головуванням  Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка, за участю  керівництва профільних Міністерств та відомств щодо впорядкування питань поводження з твердими побутовими відходами, передає кореспондент Львівського порталу.

Так, під час наради, що тривала близько півтори години, було прийняте рішення одноразово очистити Львів від сміття. Окрім того, міністр Зубко дав пораду міському голові Андрію Садовому їздити у міста та селища області та переконувати місцеву владу виконувати умови «сміттєвого» меморандуму.

«Насамперед маємо визначити потреби у спеціалістах, перевізниках і техніці, необхідних для вивезення сміття з міста. Наразі на сміттєвих майданчиках Львова є  близько 6 тисяч тонн сміття. Необхідно організувати роботу таким чином, аби утримувати ситуацію до завершення будівництва полігону. Є певне нерозуміння часу, скільки треба приймати це сміття. Я думаю, тут треба у першу чергу зробити просту річ: об’єднати навколо питання львівську громаду на рівні області. Перший крок у цьому напрямку  зроблено. Сьогодні, коли ми відчуваємо, що є певне розуміння і нам треба рухатись у напрямку, щоб виконати меморандум, нам потрібно, щоб міський голова також зробив крок на зустріч і побував на сходах сіл», -зазначив Г. Зубко.

Водночас міський голова Львова Андрій Садовий наполіг на тому, що ресурсів Львівської області не достатньо, щоб приймати львівське сміття. Це також підтримав голова Львівської облради Олександр Ганущин.

«Цього разу  з тим об’ємом, який накопичився, на рівні Львівської області питання разового вивозу зараз вирішити неможливо. Наші можливості з цим об’ємом не сумісні. Тому нам потрібно рішення комісії ТЕБ і НС. Визнаємо, що в силу факторів ми просимо допомоги. Це, очевидно, буде одним з останніх разів», – зазначив голова ЛОР.

«Коли ми зрозуміємо, що Львівської області не вистачає, щоб вивезти сміття зі Львова, ми будемо говорити з іншими областями», – пообіцяв віце-прем’єр.

Водночас міністр повідомив, що для того, аби одноразово вивезти сміття зі Львова, необхідно близько двох тижнів.

Своєю чергою голова Львівської ОДА Олег Синютка розповів, що наразі невідомо, коли почнеться вивіз сміття із Львова, і як довго його «розгрібатимуть».

«Завтра ми будемо мати погоджений план дій щодо вивозу ТПВ з території міста Львова. Сьогодні система вивозу у місті є дезорганізованою. Цього разу, щоб повністю вивезти сміття з Львова, потрібно значно більше часу, ніж за минулі рази. Якщо ви сьогодні хочете почути дату, то таку дату можна буде назвати завтра-післязавтра, коли ми узгодимо реальні можливості вивезення технікою, яка сьогодні може виїхати з підприємств», – сказав він.

Куди поїдуть відходи зі Львова у рамках разовою акції вивезення ТПВ, наразі теж невідомо.

«Куди їхати? Львівська область, можливо, треба буде залучити інші області. Я не хочу зараз це питання піднімати, бо завтра там з’являться активісти, які будуть пікетувати, бо ніхто не буде задоволений, що львівське сміття десь там поїхало», – переконує Геннадій Зубко.

Нагадаємо, ще два міста Львівщини погодились приймати львівське сміття.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *