ОСТАННІ НОВИНИ

Уляна Супрун: «Чекаємо вирішення проблеми, щоб в нас не було епідемій холери, тифу чи інших хвороб»

|

Міністр охорони здоров’я України Уляна Супрун під час візиту до Львова про санітарно-епідеміологічний стан міста:

Ми бачили, що почалося кілька місяців тому, і які  є проблеми. Ми зробили аналізи ґрунту на сміттєвих майданчиках і ми побачили, що є дуже високий рівень бактерій, і це є дуже небезпечно. Багато тих майданчиків розташовані неподалік дитячих майданчиків, і діти там бавляться. Ми дуже переживаємо, що швидко буде поширюватись захворювання. Є наслідки на здоров’і наших людей.

Я розмовляла учора і сьогодні з прем’єр-міністром. Він розуміє, яка є сьогодні справа. Він каже, що львів’яни не самі. Ми розуміємо, що є зараз проблема. Він звернувся до Олега Синютки, щоб інші міста у Львівській області могли взяти на себе більше сміття. Але як мені каже мер, більшість  з них беруть, скільки можуть. Тому він повідомив, що буде звертатися до віце-прем’єр-міністра Зубка, щоб він зібрав всіх голів ОДА, аби міста та області брали на себе відповідальність.

Я передам інформацію про погіршення стану здоров’я людей у Львові. Влітку, коли ми бачимо скільки є мух, є щурі, ми бачимо великий ризик щодо захворювань.

Ми маємо результати дослідження ґрунту на мікробіологічні показники, проби якого були відібрані 22.05 2017 в Личаківському та Шевченківському районах Львова. За показниками, згідно загального мікробного числа і титру «кишкової палички» грунт є сильно забруднений. Це є велика проблема, бо воно доходить до води. Коли мухи літають з ґрунту і сідають на нашу їжу, є ризик захворювань. Чекаємо, щоб це було вирішено, і щоб в нас не було епідемій холери, тифу чи інших хвороб».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *