ОСТАННІ НОВИНИ

Нардепи вимагатимуть відставки керівництва Міноборони за спробу знищення академії СВ

|

Сьогодні на засіданні урядового комітету перший заступник міністра оборони Іван Руснак хотів протиснути в порядок денний засідання уряду питання щодо фактичного знищення Львівської академії сухопутних військ. Дане питання зустріло спротив від ряду нардепів, а відтак, не пройшло процедури включення. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат України Ігор Васюник, передає кореспондент Львівського порталу.

Як стало відомо із опублікованого відео на засіданні урядового комітету сталася емоційна перепалка нардепа Васюника та заступника міністра оборони Івана Руснака, в результаті якої стало відомо, що нардепи готують спільну заяву, щодо недопущення фактичного знищення найкращого військового навчального закладу сухопутних військ в Україні – НАСВ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Зокрема пан Русняк запевнив, що питання про перенесення АСВ зі Львова не стоїть.

«Ви володієте викривленою і неправильною інформацією», – заявив Руснак нардепу Васюнику. На що Ігор Васюник емоційно заявив: «Я дуже добре знаю, пане Руснак, про що мова і яку реформу ви задіяли у Міністерстві оборони, і це зовсім немає нічого спільного із реформою військової освіти. Це – свідоме знищення військової академії у Львові… видового військово-навчального закладу України…

Під так-званою «реформою», яку ще хотів провести Янукович стоїть бізнес-проект одного із керівників міністерства. І я не мовчатиму про те, що передбачає ця реформа. Зараз готується спільна заява нардепів України (які готові стати на захист НАСВ у Львові), і серед них не лише представники Львівщини».

Також стало відомо, що за спробу знищення НАСВ у Львові народні обранці вимагатимуть звільнення керівництва Міноборони і людей, які за цим стоять.

«Реформи знищення не допустимо! Ми не лише супроти, а будемо вимагати звільнення керівництва Міністерства оборони України та усієї колегії МОУ, яка й задумала цей авантюрний бізнес-проект», – наголосив Ігор Васюник.

Він також закликав усіх експертів та громадських діячів Львова, у тому числі мера Андрія Садового та голову ЛОДА Олега Синютки, висловити свою позицію із спроби реформування НАСВ у Львові.

«Не можу повірити, що в період війни ми змушені відкривати «фронт» проти таких недержавницьких рішень Міноборони України. Я дуже прошу всіх львів’ян, громадських діячів, експертів та волонтерів, ЗМІ звернути на це увагу і висловити свою позицію. Проти такого рішення Міноборони вже висловилась Львівська обласна рада. Свою позицію коротко і більш емоційно я висловив вчора («Львівську академію сухопутних військ перетворюють в кузню кадрів «баяністів»). І дуже прошу, попри сміттєві проблеми у Львові, висловити свою позицію львівського міського голову Андрія Садового та голову Львівської облдержадміністрації Олега Синютку», – закликав він.

«Завтра це питання на засідання уряду не винесуть. Але це лише питання часу, бо за цим «реформаторським» проектом Міноборони стоять великі гроші», – додав Ігор Васюник.

Детальніше читайте тут: Львів’яни вступили у «бій» за Національну Академію Сухопутних військ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *