ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні спростили дозвільну систему на будівництво

|

10 червня 2017 року набув чинності Закон України № 1817-19 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності», який змінює порядок набуття права на виконання підготовчих та будівельних робіт, а також введення об’єкту в експлуатацію закінчених об’єктів. Про це інформують у прес-службі Львівської ОДА.


Відтак законом скасовано визначення категорії складності об’єктів будівництва. Оцінюватимуть об’єкти за класами наслідків (відповідальності): незначні наслідки – СС1, середні наслідки – СС2, значні наслідки – СС3. Віднесення об’єкта до певного класу наслідків (відповідальності) здійснюється проектною організацією за погодженням із замовником будівництва. Правильність визначення класу наслідків (відповідальності) перевіряється під час проведення експертизи проектів, якщо здійснення такої експертизи є обов’язковим відповідно до закону.
Документом також внесено зміни до законодавчих актів у сфері містобудівної діяльності, які передбачають заміну процедури реєстрації декларації на здійснення будівництва та прийняття в експлуатацію об’єктів із середнім та значним класом наслідків (відповідальності) на підставі дозволу на виконання будівельних робіт а об’єктів із незначними класами наслідків (відповідальності) – виконання будівельних робіт на підставі повідомлення.
Прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів із незначними наслідками, будівництво яких здійснювалося на підставі будівельного паспорта, здійснюється шляхом реєстрації відповідним органом державного архітектурно-будівельного контролю на безоплатній основі поданої замовником декларації про готовність об’єкта до експлуатації протягом десяти робочих днів з дня реєстрації заяви, натомість об’єктів із середніми та значними наслідками – на підставі акта готовності об’єкта до експлуатації шляхом видачі органами державного архітектурно-будівельного контролю сертифіката.
Окрім цього, законодавством визначено перелік будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та після закінчення яких об’єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *