ОСТАННІ НОВИНИ

Старовинні балкони на Дорошенка обіцяють відреставрувати до вересня

|

У вересні цього року обіцяють завершити реставрацію семи сецесійних балконів на вулиці Дорошенка, 15, передає кореспондент Львівського порталу.

Відновлення балконів здійснюється у рамках спільного українсько-німецького проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова». На реставрацію старовинних балконів з міського бюджету виділили 312 тисяч гривень.

Як зазначає експерт німецького проекту « Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» Аннемарі Роте, реставрацію старовинних балконів на вулиці Дорошенка, 15 роблять українські майстри, а німецькі спеціалісти проводять лише консультації.

«Програма вже дев’ять років працює у місті Львові. Наше завдання полягало в тому, щоб розповісти львівським фірмам, як правильно проходить реставрація на прикладі Німеччини для того, щоб вони бережно проводили реставрацію у вашому місті. Коли ми починали реставрацію в 2012 році ми не думали, що львівські фірми справляться з таким поважним об’єктом, як цей будинок. Однак, ми все ж таки до нього приступили, бо фірми отримали  дуже великий досвід і напрацювання тому ми вирішили і цей об’єкт врятувати», – резюмувала вона.

За словами представника підрядної організації ПП «Оберіг Груп» Віктора Проданчука, балкони в історичному будинку на вулиці Дорошенка, 15 будуть завершені у вересні цього року.

«З цим об’єктом ми працюємо більше, як пів року. Варто сказати, що цей будинок є дуже унікальним, адже на ньому знаходиться сім балконів.Також унікальність полягає в тому, що там є балкон круглої форми і він повністю весь зроблений з металу. Реставрацію ми проводимо спільно з німецькою стороною і всі технології, традиції та  матеріали визначаємо разом  та автенчино намагаємось відновлювати всі матеріали і покриття», – розповів він.

Фото: www.urban-project.lviv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *