ОСТАННІ НОВИНИ

Кабмін застерігають від спроби знищення Нацакадемії сухопутних військ у Львові

|

Міністрів уряду застерігають від голосування за неадекватні та небезпечні для держави рішення з реформування військової освіти в Україні, за якими фактично криється знищення Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові. Про це на своїй сторінці у Facebook заявив народний депутат України Ігор Васюник.

«Наближчими днями міністр оборони Степан Полторак таки збирається виносити на засідання КМУ питання щодо створення у Харкові інституту танкових військ і перенесення туди підготовку курсантів з Національної академії сухопутних військ ім.П.Сагайдачного. А фактично мова йде про знищення академії у Львові. Академії, рівень професійної підготовки курсантів та матеріально-технічної бази якої відповідає усім стандартам НАТО…

Полторак вирішив перенести навчання «танкістів» з АСВ на харківський факультет військової підготовки в цивільному виші (!), де не те що ніколи не стріляли з танка, а навіть немає полігону для бойових навчань. Ще міністр вирішив, що факультет підготовки спеціалістів бойового забезпечення з Львова потрібно перенести в Кам’янець-Подільський, а факультет ракетних військ і артилерії – в Суми. Фактично знищують потужну військову школу, а саму національну академію сухопутних військ перетворюють в кузню кадрів «політруків» та «баяністів», – повідомив Ігор Васюник.

Нардеп переконаний, що таке рішення є прихованою фінансовою оборудкою, що підриває боєздатність країни у часи війни. Також він пригадує, що план знищення військової академії у Львові зародився ще за часів режиму президента-утікача Януковича.

«Розумію, що для загалу така новина була шоком і наміри вищого військового керівництва не знаходять логічного пояснення. Проте такі плани були вже давно: ще за часів Януковича з братом Іваном двічі втручались у ситуацію, щоб не допустити знищення академії у Львові.

Вочевидь міністр Полторак хоче повторити «подвиг попєрєдніків» або такі плани по реформуванню військової освіти придумали «баяністи» при Міноборони.

Створення з нуля повноцінних баз для навчання військових потягне на мільярди. Чи не завелика розкіш для воюючої держави, армія якої ще три роки тому вистояла завдяки волонтерам, проводити такі «реформи» у військовій освіті? Бо маємо всі ознаки не «реформи», а спланованої серйозної фінансової оборудки, що найгірше вплине на бойову спроможність ЗСУ», – переконаний він.

Водночас Кабмін застерігають, не підтримувати подібні рішення і аби не допустити цього нардеп готовий мобілізувати своїх колег.

«Застерігаю кожного міністра в уряді від голосування за такі неадекватні та небезпечні для держави рішення. З колегами-нардепами будемо доносити нашу позицію до Президента, голови ВРУ, голови РНБО, Прем’єр-міністра. Зі своєї сторони буду ініціювати заслуховування міністра оборони у парламенті щодо стратегії розвитку військової освіти в умовах війни та інтеграції Україні в НАТО (за що нещодавно проголосували у Раді)», – повідомив Ігор Васюник.

Детальніше читайте тут: «Львівську академію сухопутних військ перетворюють в кузню кадрів «баяністів». А також у матеріалі Львівського порталу: Львів’яни вступили у «бій» за Національну Академію Сухопутних військ.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *