ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові прокурорку затримали на хабарі

|

У Львові затримали прокурора, який за 260 тисяч гривень хотів «домовитися» із оперативниками облуправління захисту економіки.  Гроші він пропонував за те, щоб не проводилися процесуальні заходи у кримінальному провадженні щодо рейдерського захоплення приміщення. Про це Львівському порталу повідомили у департаменті захисту економіки Нацполіції України.

Працівниками Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції були виявлені факти рейдерського захоплення та незаконного відчуження нежитлового приміщення вартістю понад 3 мільйони гривень. У межах кримінального провадження, відкритого слідством поліції області, правоохоронці встановили схему, за якою зловмисники заволоділи майном, а також осіб, причетних до оборудки.

Так, на підставі фіктивних документів суд виніс рішення, у результаті якого об’єкт нерухомості опинився у розпорядженні зловмисників.

Прокурор звернувся до працівників Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції з пропозицією «зам’яти» справу. Він запропонував поліцейським 260 тисяч гривень, щоб вони не проводили жодних заходів та перевірок щодо даного об’єкту.

Прокуратура Львівської області відкрила кримінальне провадження за ч.3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Зустріч було призначено в одному з кафе Львова.

Вчора, 17 червня, оперативники Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції, слідчі прокуратури Львівської області та Генеральної інспекції ГПУ затримали прокурора. Вона намагалася передати частину обумовленої суми оперативникам – 5 тисяч доларів США. Гроші вилучені як речовий доказ по справі.

Зловмисницю затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. За місцем проживання останньої проводяться санкціоновані обшуки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *