ОСТАННІ НОВИНИ

Перевагами першого тижня безвізу скористалось вже 18 тисяч українців

|

Станом на 18 червня, сьому добу дії безвізового режиму між Україною і Європейським союзом, кордон з ЄС при наявності лише біометричного паспорта перетнули 18 тисяч українців. Про це повідомили у Державній прикордонній службі України, передає Львівський портал.

Від початку запровадження безвізу станом на 18 червня кордон з країнами ЄС перетнули 441 тисяча громадян України.

Із них – 90 тисяч наших співвітчизників під час подорожі використовували біометричні паспорти, 18 тисяч українців скористалися саме перевагами безвізового режиму і перетинали кордон маючи лише біометричний паспорт.

Прямуючи в країни Європи в рамках безвізових подорожей 5728 громадян, а це 32%, скористалися авіаційним транспортом. Інші прямували залізницею чи перетинали кордон в автомобільних пунктах пропуску на кордоні з ЄС, більшість з яких на кордоні з Польщею (7500 громадян України) та Угорщиною (2270 громадян України).

Відмітимо, що лише протягом доби від 6-ї ранку 17 червня до 6-ї години 18 червня кордон з країнами ЄС по безвізу перетнули більше 5 тисяч наших співвітчизників.

З початку впровадження безвізу у перетині кордону відмовлено 22 громадянам України.

Щоб скористатися безвізовим режимом з ЄС українцям треба мати біометричний паспорт і , якщо попросять прикордонники – довести мету й умови поїздки, свою платоспроможність тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *