ОСТАННІ НОВИНИ

Як королева Єлизавета ІІ відсвяткувала свій 91 день народження

|

Цьогоріч королева Єлизавета II святкує свій офіційний день народження 17 червня. Фото з офіційно святкування опублікувало видання ВВС Україна, передає Львівський портал.

Королева народилася 21 квітня, але офіційні урочистості традиційно влаштовують у червні. Зазвичай вони проходять у другу суботу червня, але цього року їх перенесли на тиждень.

Урочистості затьмарені трагічними подіями останніх тижнів у Британії – нападами у Лондоні та Манчестері та пожежею в багатоповерхівці Гренфелл-тауер. У заяві до свого офіційного дня народження королева зазначила, що Британія занурилася в “похмурі настрої”. Вдтак, у п’ятницю Єлизавета II зустрічалася з жертвами манчестерського нападу і лондонської пожежі.

Сьогодні, 17 червня, в центрі Лондона пройшов традиційний парад до офіційного дня народження монарха. Під час параду гвардійці проходять маршем перед монархом, показуючи дисципліну Британської армії.

Учасниками параду стали і члени королівської родини: принцесса Беатріса Йоркська, принцеса Євгенія Йоркська, Камілла, герцогиня Корнуолльська, Кетрін, герцогиня Кембриджська, принц Гаррі, тощо.

Фото: PA, GETTY IMAGES, REUTERS

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *