У Пенсійному фонді розповіли про розміри пенсій українських суддів, нардепів і прокурорів

|

Середній розмір пенсійних виплат відповідно до закону про «Про судоустрій і статус суддів» станом на 1 травня цього року становить 23,7 тис. грн, тоді як середній розмір всіх пенсійних виплат в Україні на цю дату дорівнює 1,88 тис. грн. Про це повідомляє Пенсійний фонд України, пише Інтерфакс-Україна.

Відповідно до його презентації на Національній раді реформ при президенті 16 червня, у трійці найвищих середніх пенсійних є виплати згідно із законом «Про статус народного депутата» – 15,17 тис. грн і законом «Про прокуратуру» – 9,9 тис. грн.

Пенсійний фонд уточнює, що слідом з великим відривом йдуть пенсії згідно із законом «Про наукову і науково-технічну діяльність» – 3,72 тис. грн.

Трохи менші середні пенсійні виплати чорнобильцям – 3,54 тис. грн, держслужбовцям – 3,41 тис. грн і тих, хто підпадає під норми закону «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів» – 3,45 тис. грн.

Замикають представлену Пенсійним фондом таблицю пенсії звільненим з військової служби – 2,77 тис. грн і пенсії згідно із законом «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» – 1,73 тис. грн і «Про пенсійне забезпечення» – 1,35 тис. грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *