ОСТАННІ НОВИНИ

У Городку члени секти «догналітів» захопили греко-католицький храм

|

Управління Стрийської єпархії повідомляє про те, що храм Святого Духа м. Городок Городоцького деканату Стрийської єпархії протиправно захопила група осіб, які імітують відправлення греко-католицьких богослужінь. Про це йдеться на сайті Стрийської Єпархії УГКЦ, передає кореспондент Львівського порталу.

Незаконні дії очолює колишній священик Теодозій Івашків, який належить до «групи Догнала» та з її членами самопроголосив себе єпископом, за що вироком церковного суду 9 жовтня 2014 року був позбавлений священичого стану. Діяльність «групи Догнала» є офіційно заборонена в Україні, як деструктивної тоталітарної секти.

«Дбаючи про суспільне та церковне добро і збереження законності та порядку, вважаємо за обов’язок повідомити про спробу відродити в храмі Святого Духа м. Городок певним способом згадану деструктивну тоталітарну секту з метою дестабілізації суспільно-релігійної ситуації у місті та регіоні.

З огляду на реальну небезпеку діяльності секти Догнала та її послідовників, яка спрямована на розпалювання релігійної ворожнечі, звертаємося до відповідних державних структур вжити заходів щодо внормування ситуації, згідно чинного законодавства України», – повідомив владика Тарас Сеньків, Єпарх Стрийський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *