ОСТАННІ НОВИНИ

Частина батьків Львова вже отримали SMS-підтвердження про зарахування дітей у садки

|

У Галицькому, Личаківському та Залізничному районах Львова батьки, які реєстрували своїх дітей у дошкільні навчальні заклади через електронну чергу, вже отримали підтвердження про зарахування через sms-повідомлення. Впродовж декількох наступних днів аналогічні повідомлення отримають і у Сихівському, Шевченківському та Франківському районах. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Станом на 30 травня sms-повідомлення про зарахування дітей надійшли батькам, що реєстрували дітей у дошкільні заклади Галицького району. Далі 12-13 червня надійшли sms-повідомлення батькам, які реєстрували дітей в ДНЗ Залізничного та Личаківського районів.

Відлік прийому заяв від батьків – 30 робочих днів з дня отримання списку завідувачем.

В управлінні освіти ЛМР зазначають, що протягом декількох днів розпочнеться розсилання повідомлень по Сихівському, Франківському та Шевченківському районах.

«Батьки із Галицького, Личаківського та Залізничного районів отримали повідомлення про те, що їхні діти зараховані до дошкільних навчальних закладів. Впродовж наступних декількох днів батьки, які проживають у Сихівському, Франківському та Шевченківському районах також отримають такі sms -повідомлення, а також повідомлення на електронну скриньку щодо зарахування їхніх дітей до дошкільних начальних закладів.

З моменту отримання sms-повідомлення в батьків є 30 робочих днів для того, щоб подати пакет документів для зарахування дитини до садочку. Якщо батьки цього не зроблять то, звісно, дитина не буде зарахована, а заявка буде автоматично перереєстрована на наступний рік.

На жаль, ситуація є такою, що в електронній реєстрації на 1 вересня 2017 року зареєстровано 10 тис. 800 дітей, а зможуть відвідувати дошкільні навчальні заклади лише в межах 7 тис. дошкільнят»,- зазначила Зоряна Довганик, в. о. начальника управління освіти ЛМР.

З 11 травня електронна реєстрація працює лише в режимі надання можливості батькам зареєструвати дитину вперше до ДНЗ і надає можливість спостерігати за статусом заявки. З цього ж дня розпочався процес формування груп у ДНЗ. Керівник садочка не має права зареєструвати дитину у дошкільний навчальний заклад без електронної реєстрації, оскільки усі списки, які будуть сформовані, керівник дошкільного навчального закладу зможе отримати у видрукованій формі.

«Основна причина затримок – це відновлення старих заявок за старою системою. Це інформаційний хаос, який утворився за рахунок того, що багато батьків у старій системі і в новій створюють велику кількість фіктивних заявок. Тобто вони створюють на одну й ту ж дитину заявки з різними номерами і серіями свідоцтва про народження, зв’язку прямого у реєстрі не існує на цей момент, відповідно вони мають можливість це робити. Єдиний шлях уникнути цього – постійне модерування системи.

Електронні заявки, які були зареєстровані включно з 2013 року до липня 2016 року, автоматично перенесені на нову електронну платформу»,- додала Зоряна Довганик.

Перевірити дані про опрацювання заявок та розсилку повідомлень можна за адресою: http://edu.smart.lviv.ua .

Нагадаємо, у 2013 році було створено електронну реєстрацію, яка забезпечує прозоре зарахування дітей та дає можливість контролювати чергу. З моменту запуску проект постійно вдосконалюють, враховуючи побажання та зауваження батьківської громади та освітян.

Однією з переваг такої реєстрації є те, що батькам не потрібно дублювати самі заявки на реєстрацію у кількох ДНЗ – однією заявкою можна зареєструватися у 3-ох ДНЗ. Сама система вираховує ймовірність попадання дитини у той чи інший садок. За кодами, які батьки отримали при реєстрації своєї дитини, можуть перевіряти стан своєї електронної заявки. Також батьки мають змогу виправляти заяву, змінити або додавати ще два дошкільні навальні заклади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *