ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські журналісти обманом записали маніпулятивний сюжет для Russia Today: скандал набирає обертів

|

Двоє львівських журналістів Василь Скопик і Наталія Трофимова, видаючи себе за журналістів ТРК «Україна», зробили провокативний та брехливий матеріал про український безвіз для російського телеканалу. Переглянути матеріал можна тут. Першою про це написала журналістка Вікторія Балицька на своїй сторінці у Facebook.

«Ці двоє обдурили прес-секретаря прикордонної служби. Василь є оператором ТРК «Україна». Однак сьогодні (11 червня – ред.) він був вихідним. Працювала інша знімальна група каналу: Оксана Лабойко та Володимир Вежбинський. Я особисто з ними працювала на Шегинях. Так от, зранку самозванці Скопик та Трофимова приїхали на пункт пропуску у Рава Руській і, видавши себе за журналістів ТРК «Україна», записати інтерв’ю із інспектором прикордонної служби і познімали черги у пункті пропуску. Підозр ні в кого не виникло бо В.Скопик показав посвідчення каналу. Згодом на російському каналі вийшов коротенький матеріал про те, що Польща не хоче приймати по безвізу українців. Прикордонницю вони переконали говорити російською, мотивуючи це тим, що канал російськомовний і втомлена жінка, яка відпрацювала ніч, наговорила на камеру що змогла, особливо не вдумуючись. Але то питання її керівництва. Нехай розбираються без нас.

Мене турбує інше. Прикро і встидно за колегу/брехуна, оператора, який за бабло продав свою Батьківщину (Саме так! І то не пафосно сказано бо так і є), підставив канал, на якому працює. Я добре знаю кореспондентів ТРК «Україна» у Львові – це порядні і чесні люди, які працюють професійно і об’єктивно», – написала В. Балицька.

Вчора на сайті «Україна» з’явилась офіційна заява щодо незаконного використання імені каналу при створенні сюжету для Russia Today.

«Василь Скопик є оператором львівського корпункту каналу «Україна». У неділю, 11 червня, Василь Скопик редакційних завдань від свого керівництва не отримував. Однак, порушивши всі інструкції, Скопик самовільно взяв камеру і відправився на зйомки, що не мають відношення до каналу «Україна». Наталія Трофимова не є співробітником каналу «Україна» і в будь-яких трудових відносинах з каналом і львівським корпунктом не перебуває.

Колектив каналу «Україна» обурений поведінкою колег, які зневажають професійну честь і гідність, і не думають не тільки про імідж свого каналу, але й рідної країни.

У зв’язку з інцидентом, що стався 11 червня, проводиться внутрішнє розслідування, за результатами якого будуть вжиті відповідні заходи», – йдеться у заяві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *