ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська журналістка розповіла про жахи доставки тіл загиблих у ДТП в морг

|

Перевезенням тіл загиблих у ДТП на трасах  займаються їхні родичі та поліцейські. У лікарнях спеціальних автомобілів для таких випадків немає, та й взагалі за автомобіль «ритуальних послуг» ще й треба заплатити. Про це повідомила голова  постійної поліцейської комісії Головного управління Національної поліції у Львівській області та журналіст Вікторія Балицька.

«Це світлини із нинішньої ДТП біла села Пісочна на трасі Київ-Чоп. Троє загиблих. На місці були родичі водія. Вони обурювалися тим, що приїхала така “труповозка”: стара, убога і…яка ще? Бо я не знаю яка то має бути прийнятна труповозка. Батько загиблого водія просив втрутитися журналістів. Я втрутилася, як змогла. І дізналася про якісь просто божевільні речі. Виявляється, таких автомобілів для перевезення тіл при лікарнях немає. При моргах – може і є але це по місту. У поліції – немає. Тобто, немає такої гарантованої державою послуги, як перевезення мертвих тіл із місця ДТП до моргу. І що з тими тілами робити? Патрульна цим не займається, це не її сфера дяльності», – повідомила вона.

«Залишаються родичі загиблих (якщо вони є) і слідчо-оперативна група. Оце авто ритуальних послуг, що на фото, – приватне. За нього хтось має заплатити. Хто? Логічно, що родичі. А якщо вони не мають грошей? То не коштує 100 гривень. Це з траси везти до Львова чи ближнього райцентру. Оренда авто може коштувати 1-2 тисячі. А якщо немає родичів? Хто це має оплачувати? Слідчі? Як вони мають везти тіло? у своєму авто? замовляти за свої гроші “тіловозку”? В маршрутці перевозити? автостопом? Ну, от як!? Чи залишити на дорозі? Чи кожен із нас, як потенційний труп, має носити з собою гроші на перевезення себе після смерті?.. До речі, коли вже тіла завантажили у це авто (власноруч слідчі, між іншим), то воно ніяк не заводилося. Ми вже думали з колегами чи бува не попхати…», – додала В. Балицька.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *