ОСТАННІ НОВИНИ

Україна перемогла Фінляндію на шляху до ЧС-2018 з футболу

|

Збірна України перемогла Фінляндію у виїзному матчі відбірного турніру на ЧС-2018. Зустріч завершилася з рахунком 2:1 на користь нашої збірної, повідомляє Champion.

Нинішня збірна Фінляндії – це навіть на середняк європейського футболу, а вже ближче до аутсайдерів. Але і теперішня збірна України – це напевно найслабкіша команда за своєю грою за останні років 20-ть. Отже, і побоювання за результат були досить аргументовані.

Найбільше турбував напад та оборона. У результаті усі страхи були втілені в життя. Перший тайм гри в Тампре – це майже повторення “мильної опери” з Мальтою. Відсутність бажання, абсолютно «сіра» гра півзахисту. Результат такоє гри – один постріл у площину воріт від Малиновського та удар головою від Селезньова – вище цілі.

У Фінляндії моментів біля воріт П`ятова майже не було. Був лише удар з метрів 12-ти, але далеко від «рамки» воріт.

Другий тайм Шевченко розпочав без замін, але збірна забігала і заграла аресивніше в атаці. Нарешті в телекартинці з`явився Ярмоленко. Спочатку Андрій пробив з гарної позиції, але вище воріт. А через кілька хвилин Ярмоленко розпочав атаку після якої був забитий гол. 7-й номер збірної з флангу навісив в карний на Малиновського, котрий прийняв м`яч і пробив, але воротар Градецькі оформив сейв, а вже на добивання був першим Коноплянка, який і вразив порожні ворота – 0:1. До речі, Коноплянка провів чи не найкращий матч за збірну за останній рік.

Далі українська команда наступила на свої старі граблі – забила і збавила оберти. Фінляндія цим скористалася відразу. На 72-й хвилині після серії навісів та ударів в карному українців Ракицький вибивав круглого, і він влучив у поперечку воріт, а від неї відскочив у воротарський, де першим на м`ячі був Похьянпало, що і пробив П`ятова – 1:1. Знову помилка захисту. У моменті колив бив по воротах Похьянпало поруч були Степаненко та Коваленко, які навіть не спробували зіграти з фіном.

На радість Шевченку відігралася Україна за три хвилини. Зіграла заміна тренера, котрий поміняв “тяжкого” Селезньова на більш молодого Беседіна. Після прострілу низом з флангу від Ракицького Беседін зклався, і ударом головою підрізав м`яча у ворота Градецькі – 1:2. Помилки після першого забитого голу синьо-жовті вже не повторили. Збірна України в завершальні 20 хвилин мала більше шансів забити ще гол, ніж господарі зрівняти рахунок.

У цілому, нинішню гру збірної України аж ніяк не назвеш такою, що гідна фінальної частини ЧС-2018. Хоча варто подумати, можливо, Шевченко і Ко зовсім і не збираютьтся їхати в Росію…

Фото: Футбол 24, Champion

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *