ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові хочуть запровадити мораторій на знищення та зменшення міських скверів

|

У Львові хочуть запровадити мораторій на зміну цільового призначення земель, на яких розташовані міські сквери. Про це йдеться у депутатському запиті міського обранця Віталія Свіщова.

Як наголошується у документі, створення умов належного благоустрою, забезпечення стану об’єктів благоустрою, зокрема, парків, рекреаційних зон, садів, скверів та майданчиків м. Львова,  є одним із важливих питань діяльності Львівської міської ради.

«Правові, економічні, екологічні, соціальні та організаційні засади благоустрою населених пунктів визначаються Законом України «Про благоустрій населених пунктів» (далі – Закон про благоустрій).  Згідно статті 13 Закону про благоустрій, до об’єктів благоустрою населених пунктів, як території загального користування, належать: парки (гідропарки, лугопарки, лісопарки, парки культури та відпочинку, парки – пам’ятки садово-паркового мистецтва, спортивні, дитячі, історичні, національні, меморіальні та інші), рекреаційні зони, сади, сквери та майданчики.

Водночас, слід зазначити, що у межах м. Львова названі об’єкти благоустрою перебувають подекуди у вкрай незадовільному стані. Також, беручи до уваги доволі невелику їх кількість , то збереження цих об»єктів  є однозначно актуальним питанням»,  – вважає депутат.

Так, у контексті питання збереження скверів міста Львова, безумовно вдалим депутата вважає врахування досвіду запровадження мораторію на зміну цільового призначення земельних ділянок, на яких розміщені дитячі та спортивні ігрові майданчики. Це питання врегульовано Ухвалою Львівської міської ради № 535 від 26.05.2016 «Про мораторій на зміну цільового призначення земельних ділянок, на яких розміщені дитячі та спортивні ігрові майданчики».

«З огляду на вищевказане,  логічним є запровадження мораторію на зміну цільового призначення земельних ділянок, на яких розміщенні сквери м. Львова», – йдеться у документі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *