ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові з’явився сквер Джона Леннона

|

У Львові стартувала презентація зреалізованих проектів у рамках проекту «Громади в дії». Цього року буде презентовано 18 проектів у співфінансуванні з мешканцями. Сьогодні, зокрема, відбулось відкриття скверу за адресою вул. Дж. Леннона, 39.

«Відкриття скверу – це перемога для усіх мешканців громади Щурата. Вони вирішили по-справжньому святкувати цю подію та організувати Фестиваль «Yellow submarin», – повідомили у КУ «Інститут міста».

Нагадаємо, 2015 року у Львові стартував проект «Громади в дії», мета якого згуртувати людей навколо спільних проблем у кожному районі та налагодити комунікацію між активістами, владою та мешканцями.

Майже 1,5 роки координатори проекту у мікрогромадах спілкувалися з громадою «Щурата», разом створювали карту можливостей та переваг цієї території, разом вирішували, який інфраструктурний проект реалізовувати та з якими підрядниками виконання робіт співпрацювати.

Мешканці, за умовами проекту «Громади в дії», дофінансовували свій проект, і тепер мають зручну територію для активного відпочинку в сквері Джона Леннона. Велика кількість інфраструктурних об’єктів у сквері створені за кошти мешканців.

Тривалість проекту: 1 червня 2015 – 31 грудня 2017 року. Фінансування: 70% вартості проекту ЄС, 30% – мешканці.

Проект «Громади в дії» здійснюється Інститутом міста за фінансування Програми ЄС «Neighbourhood Civil Society Facility 2012 and Non-State Actors and Local Authorities in Development (NSA∓LA) 2012 and 2013».

«Це більше, ніж мікрогромада, це сім’я сусідів. Після навчання, роботи, тренувань місцем зустрічі для мешканців стає сквер, де встановлено вуличні тренажери, нова клумба, огорожа. І секрет, мабуть, в тому, що на Леннона не живе «славнозвісна» Тося, яка все має зробити. Тут не чекають на адміністрацію, мера чи сили зверху. Крок за кроком твориться новий простір, для себе та родини.  І хай для когось цей район асоціюється з Індією та всіма означеннями, що часто вкладають в цей топонім, зараз на Щурата твориться новий район, і це тільки заслуга свідомих, ідейних та активних мешканців», – зазначає Тетяна Попович, координатор мікрогромади «Щурата».

У програмі заходу:

13-00 – 14.00 – офіційне відкриття Скверу Джона Леннона в рамках проекту «Громади в дії»;

14.00 – 15.00 – львівські бітломани про Леннона та хіпі у Львові;

15.00 – 17.00 – майстер-класи для дітей: орігамі, графіті, квест по району;

17.00 – 19.00 – смачний реп «з Індії», «Голос Леннона»;

19.00 – виступ таємничого хедлайнера свята.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *