ОСТАННІ НОВИНИ

У розшук оголосили ще одного фігуранта справи нечуваної крадіжки комунальних приміщень у Львові

|

Оголошено в розшук ще одного підозрюваного у кримінальному провадженні за фактом розкрадання комунального майна у місті Львові. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі відомства.

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо осіб, котрі шахрайським способом заволоділи понад двома десятками об’єктів нерухомості, що перебували у комунальній власності, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.190, ч. 4 ст. 190, ч.3 ст.365-2 КК України.

Нагадаємо, що у вказаному кримінальному провадженні трьом особам вже повідомлено про підозру у шахрайстві, що вчинене у великих та особливо великих розмірах.

Наразі двом підозрюваним судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави: одному – 240 тис грн, іншому – 1 млн 984 тис грн. При цьому, суми застави дорівнюють вартості об’єктів комунальної власності, якими останні незаконно заволоділи.

При цьому, третій підозрюваний, у власності якого перебувають ще 2 об’єкти нерухомого майна комунальної власності, переховується від органів слідства та суду і його місцезнаходження на цей час невідоме. У зв’язку з чим, 08.06.2017 органом поліції його оголошено в розшук. Після встановлення місця знаходження останнього, суд розгляне клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зазначимо, що за вчинення вказаного злочину підозрюваним загрожує покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше головний прокурор Львівщини анонсував, що посадовці міськради Львова будуть відповідати за халатність.

Як повідомляв Львівський портал, до схеми розкрадання комунального майна у Львові причетні п’ятеро осіб, двох з них уже затримано.  Також зазначалося про те, що поліція арештувала вкрадені з-під носа чиновників 24 приміщення у Львові. Водночас додамо, що чиновникам Садового закидають причетність до схеми масштабного розкрадання комунальних приміщень.

Також 8 червня прокуратура зареєструвала кримінальне провадження стосовно посадовців міської ради через службову недбалість.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *