ОСТАННІ НОВИНИ

Минула доба в зоні АТО: один загиблий і 14 поранених

|

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 6 військовослужбовців ЗСУ та 8 військовослужбовців ДПСУ дістали поранення і травми. Про це повідомляє інформаційно-аналітичний центр РНБО, передає кореспондент Львівського порталу.

Луганський напрямок

В районі Бахмутської траси обстановка дещо заспокоїлася. Противник порушував режим тиші, але дещо північніше; у Трьохізбенці відбулося 2 коротких мінометних обстріли. Це сталося вранці, близько 10 години.

Також окупанти двічі застосовували міномети у  Катеринівці.

Окрім цього, короткі провокації із застосуванням стрілецької зброї, бойовики організували на трьох інших позиціях українських військ у Станично-Луганському районі та біля м. Попасна.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 8 ворожих обстрілів, зокрема 4 мінометних. Всього по наших позиціях було випущено 26 мін.

Донецький напрямок

Традиційно основні бойові дії ведуться в районі Авдіївки та на прилеглих позиціях. Вчора окупанти неодноразово застосовували міномети і танки, зазвичай в темну пору доби або під час вечірніх сутінків. Українські війська кілька разів відкривали вогонь у відповідь.

У с. Кам’янка Ясинуватського району Донецької області, 15-річний підліток отримав осколкові поранення під вечірнього обстрілу з боку противника. Хлопця оперативно доставили до лікарні Покровська.

Також українська сторона СЦКК веде переговори з противником про ремонт пошкодженої обстрілами газової магістралі. Нагадаємо, безперебійна подача газу в Авдіївку припинилася ввечері 7 червня внаслідок пошкодження ділянки магістрального газопроводу «Макіївка-Авдіївка».

Також вчора було достатньо неспокійно під Горлівкою (мова йде про Зайцеве та Верхньоторецьке), а також в Донецькому аеропорту. На світлодарській дузі противник порушив режим тиші 1 раз.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 19 ворожих обстрілів, зокрема 8 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Найбільш неспокійна обстановка склалася у Мар’їнському районі та на ділянці фронту Павлопіль – Широкине.

Вчора близько полудня під час ворожого обстрілу Мар’їнки 49-річна цивільна жінка отримала осколкове поранення ноги. Жінка доставлена до лікарні м. Курахове.

У Мар’їнці та Красногорівці окупанти загалом тричі застосовували міномети, а також відкривали вогонь з легкого озброєння.

Вчора ввечері під вогонь ворожої 122-мм артилерії потрапили околиці Сартани. Артилерійські снаряди бойовиків вибухнули у житловому секторі, де розташовується комендатура Державної прикордонної служби України. Внаслідок обстрілу пошкоджено будівлю, автомобілі та іншу техніку підрозділу. Також, пошкоджено будівлю та техніку місцевої агрофірми, газопровід та газорозподільну станцію, де виникла пожежа. Серед місцевих мешканців постраждалих немає.

Окрім цього, у Водяному та Широкиному окупанти використовували міномети. Кожен із обстрілів тривав 20 хвилин.

Українські війська неодноразово відкривали вогонь у відповідь на найбільш небезпечних ділянках фронту.

Всього вчора на Маріупольському напрямку відбулося 18 ворожих обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *