ОСТАННІ НОВИНИ

Суд скаcував рішення виконкому Львівської міськради щодо розміщення вивісок

|

У Львові скасовано рішення виконавчого комітету Львівської міської ради щодо розміщення малих архітектурних форм (вивісок) у місті. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

Так, 11 листопада 2016 рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради №1025 було затверджено Порядок розміщення малих архітектурних форм (вивісок) у місті Львові. Останнім, зокрема, запроваджено юридичним особам та фізичним особам-підприємцям обов’язкову процедуру виготовлення та погодження дозвільними органами Львівської міської ради – департаментом містобудування, а у межах історичного ареалу – управлінням охорони історичного середовища паспортів розміщення малих архітектурних форм, а також процедуру їх демонтажу комунальним підприємством «Адміністративно-технічне управління».

В той же час, вказаний Порядок суперечить Законам України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», «Про благоустрій населених пунктів» та «Про охорону культурної спадщини», а також те, що при його прийнятті виконавчий комітет вийшов за межі наданих законом повноважень, відтак Львівська місцева прокуратура №1 звернулася до Львівського окружного адміністративного суду із адміністративним позовом про визнання протиправним та скасування вказаного рішення виконавчого органу міської ради.

В подальшому, завдяки активній позиції прокуратури Львівської області в суді, в травні поточного року постановою суду зазначений позов прокуратури задоволено повністю.

За таких обставин, органами прокуратури Львівської області попереджено втручання органів місцевого самоврядування в підприємницьку діяльність суб’єктів господарювання щодо необхідності отримання дозвільних документів, які не передбачені Законами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *