ОСТАННІ НОВИНИ

Понад 150 мешканців Львівщини оштрафували за спалювання сухої трави

|

Станом на 8 червня поточного року за самовільне випалювання сухої рослинності оштрафували  151 особа. На порушників накладено штрафи на загальну суму понад 25 тисяч гривень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Від початку пожежонебезпечного періоду 2017 року на території області підрозділи Головного управління ДСНС України у Львівській області проводили гасіння пожеж, пов’язаних з випалюванням сухої рослинності на відкритій території, загальною площею 152,35 га, у тому числі сухої трави, чагарника – 150,64 га, торфу – 1,27 га, лісу – 0,3 га, сміттєзвалища – 0,160 га, всього у 2017 році було зафіксували 600 подібних небезпечних подій (останній випадок горіння сухої трави зафіксовано 20 травня поточного року).

З метою запобігання випадкам самовільного випалювання сухої рослинності та її залишків були вжиті заходи із контролю за дотриманням природоохоронного законодавства мешканцями області.

Департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА закликає  мешканців області пам’ятати  про шкоду,  яка завдається природі внаслідок пожеж в екосистемах і не допускайти самовільного випалювання сухої рослинності та її залишків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *