ОСТАННІ НОВИНИ

Поліція готує підозру 11 особам, які штурмували Львівську облраду

|

Невдовзі організаторам та учасникам захоплення Львівської обласної ради буде повідомлено про підозру. Про це сьогодні, 8 червня,  розповів під час брифінгу начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області генерал поліції Валерій Середа, передає прес-служба ГУНП у Львівській області.

«Слідство проводять працівники Галицького відділу поліції, підозри будуть оголошувати одинадцятьом організаторам та безпосереднім учасникам захоплення. Серед людей, які штурмували обласну раду, були вихідці з Львівської області, однак більшість з них – з інших регіонів України», – зазначив начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області генерал поліції третього рангу Валерій Середа.

Нагадаємо, 30 травня  перед входом у Львівську обласну раду невідомі молоді люди вимагали від депутатів проголусувати їхнє звернення, а згодом увірвались у приміщення обласної ради, у сесійну залу та заблокували роботу депутатів. Під час цих подій було травмовано п’ятнадцятьох осіб, зокрема й дванадцятьох правоохоронців.

За цими фактами були відкриті кримінальні провадження за ст. 194 (умисне знищення бо пошкодження майна), ст..293 (групове порушення громадського порядку), ст.296 (хуліганство), ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель), ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває.

Варто додати, що після сутичок в облраді до медиків звернулось більше 10 осіб. Серед постраждалих була  вагітна журналістка.  Через сутички у Львівській облраді поліція відкрила кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство) КК України і почала розшукувати усіх причетних осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *