ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян попереджають:лише у трьох озерах біля міста можна купатися без побічних ефектів

|

Щороку з квітня по червень у Львові готують водойми до купального сезону. Вже майже готові три озера для відпочинку людей – два у Брюховичах і одне у Винниках. Проте через погодні умови поки немає змоги зробити лабораторних замірів води, а відтак – отримати паспорт пляжу і відкрити купальний сезон. Інші водойми на території Львова є непридатними для купання, попереджають у прес-службі міської ради Львова.

Зокрема, готові «Озеро Винниківське» ТзОВ «Краківський ринок» та озеро ТзОВ «Колиба» у смт. Брюховичі. На озері ФОП «Савчук» у смт. Брюховичі завершується підготовка дозвільної та технічної документації.  Проте на жодному з цих озер купатись ще не можна, бо немає паспорта пляжу. Через мінливу погоду інспектори Держпродспоживслужби у Львові не можуть зробити лабораторного дослідження якості води, а відтак, немає змоги відкрити купальний сезон.

«Немає паспорту пляжу через те, що температура води не дозволяє провести заміри Держпродспоживслужбою на якість води, а відповідно, підписати дозвіл на проведення купального сезону», – зазначив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький. Зокрема, згідно з вимогою, для проведення таких замірів середньодобова температура води повинна бути 15° тепла.

На інших водоймах, а їх у Львові є понад 100, купатися не можна.

«На жаль, в нас гинуть люди, як правило, на водних об’єктах, які не призначені для купання. Торік на непридатних для купання водоймах у Львові загинуло троє людей», – наголосив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький. Окрім того, 24 львів’янина загинуло на водоймах поза межами міста, зокрема й у місцях, не відведених для купання.

Зазначимо, що на всіх облікованих водних об’єктах адміністративних територій, які не підготовлені для масового відпочинку на воді, встановлюються попереджувальні щити із вказівниками про заборону купання та з інформацією про наявність забруднюючих речовин..

Нагадаємо, у 2016 році відпочинок «на воді» був дозволений лише на одній базі відпочинку – «Винниківське озеро» ТзОВ «Краківський ринок». Орендарі водних об’єктів  ТзОВ «Колиба» та ФОП «Савчук» у смт. Брюховичі не змогли своєчасно завершити реконструкції пляжів і підготувати їх до літнього сезону відпочинку містян.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *