ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині голова сільради незаконно передав у приватну власність майже два гектара землі

|

На Львівщині припинено незаконну передачу земельних ділянок у приватну власність. Внаслідок злочинних дій голови сільської ради майже два гектара державних земель опинилися в приватних руках, а державі завдано збитків на 3,7 мільйона гривень. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області.

Працівники Управління захисту економіки Львівщини та Городоцької місцевої прокуратури встановили, що протягом 2006–2007 років  голова однієї з сільрад Яворівського району погоджував технічну документацію із відведення у приватну власність громадян сім земельних ділянок загальною площею 1,8 гектари.

Посадовець погодив та підписав документацію із землеустрою щодо передачі у власність земельних ділянок на прилеглій до міжнародної траси території. Відповідно до підготовлених документів земельні наділи знаходяться в межах населеного пункту, проте фактично усі ділянки розташовані за його межами.

Згідно із вимогами земельного законодавства виділена земля могла надаватись у власність лише відповідним органом виконавчої влади, а не органом місцевого самоврядування.

На підставі фіктивних документів земельні паї опинились в приватних руках, а державі завдано збитків на 3,7 мільйона гривень.

На одній із цих ділянок комерційна структура розпочала будівництво готельно-відпочинкового комплексу.

Обвинувальний акт щодо посадовця за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України, скеровано на розгляд суду.

За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2-х до 5-ти років без права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

На незаконно відчужені земельні ділянки накладено арешт.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *