ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська ІТ-компанія допомагає дітям із сіл успішно здати ЗНО

|

Одна з львівських ІТ-компаній ініціювала соціальний проект, в рамках якого допомагає дітям із сіл, які не мають змогу наймати репетиторів, здати ЗНО. Найкращим абітурієнтам будуть виплачувати стипендію протягом двох років. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі компанії Sombra.

«Мета програми – допомогти молодому поколінню знайти себе в програмуванні, як в перспективній, цікавій та високооплачуваній професії», – розповіла координаторка проекту Оля.

Так, участь у соціальному проекті взяли восьмеро учнів сільських шкіл Перемишлянського району, чиї батьки не мають змоги звернутися до репетиторів. Дітей з ближніх сіл – Осталовичі, Костенів, Липівці, Дунаїв, Болотня – готували до здачі ЗНО з предметів, необхідних для вступу на напрямки програмування. Навчання відбувалося у вигляді суботніх курсів у Перемишлянах. Вони включали у себе по дві години навчання з математики, фізики та української мови та літератури

«Як компанія ми шукаємо людей, що обожнюють свою справу, а саме – програмування. Саме тому вирішили допомогти дітям із сіл, які зацікавлені бути розробниками зробити перший крок на шляху до успішної кар’єри. Це був дуже позитивний досвід поспілкуватись із вмотивованими дітьми і побачити скільки в них запалу вчитись та розвиватись, що, чесно кажучи, також надихнуло і нас», – пояснив СЕО компанії Sombra Віктор Чех.

Майбутнім студентам також організували навчальні поїздки до Львова, під час яких програмісти з компанії Sombra проводили презентації та консультували з програмування.

Варто наголосити, що п’ятьом найкращим абітурієнтам, які вступлять на бюджетну форму навчання, компанія виплачуватиме стипендію протягом 2 років.

Соціальний проект планують запустити й наступного року спільно з іншими ІТ-компаніями Львова. Подати заявку можна на пошту: [email protected]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *