ОСТАННІ НОВИНИ

У дитячому притулку на Одещині зафіксовано спалах гепатиту А: у лікарні вже 19 дітей

|

На Одещині у Білгород-Дністровському дитячому притулку «Центр психолого-соціальної реабілітації для дітей» зафіксовано спалах гепатиту А. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-служба Одеської ОДА.

Так, станом на сьогодні 19 дітей госпіталізовано до Білгород-Дністровської центральної районної лікарні. У трьох із них лабораторно підтверджено гепатит А, ще 16 дітей залишаються під наглядом лікарів. Медики оцінюють стан пацієнтів як стабільний.

«Ситуація не є екстраординарною, це не епідемія. Локалізований спалах періодично виникає в установах, де організовано колективне харчування. Для локалізації та ліквідації спалаху фахівці проводять комплекс протиепідемічних заходів. Зокрема, в притулку відібрано зразки питної води, взято гігієнічні змиви з об’єктів довкілля. За дітьми, що контактували з пацієнтами, встановлено медичне спостереження. Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області вивчає причини та умови, що призвели до виникнення та поширення інфекційної хвороби», – каже директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації В`ячеслав Полясний.

Фото: Главком

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *