ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати відмовляються виділяти кошти КП «Львівспецкомунтранс», яке «з’їло» мільйони і засекречує інформацію про сміття

|

Депутати Львівської міськради заявляють про те, що не голосуватимуть за виділення чергового траншу коштів для «Львівспецкомунтрансу», оскільки досі не отримали ніяких звітів щодо сміття.  Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат Ігор Зінкевич, передає Львівський портал.

«За моєї пам’яті вже було створено три комісії щодо ситуації з вивезення сміття. Одна з них, депутатська, щодо звіту ЛКП «ЛЬВІВСПЕЦКОМУНТРАНС» за використання бюджетних коштів по вивезенню сміття зі Львова за 2016 – 2017 рік. З грудня 2016 року було надіслано не один депутатський запит щодо надання повного звіту за використані кошти, щоб розуміти для чого з бюджету виділено на «ЛЬВІВСПЕЦКОМУНТРАНС» мільйони гривень і на які потреби вони були використані», – написав Ігор Зінкевич.

Втім, за його словами, щоразу надходить одна  і та ж відповідь, мовляв, це закрита інформація, бо, коли люди дізнаються, куди везуть сміття і за які бюджетні кошти, то почнуть перекривати дороги.

«Хоча ми просимо не плани на вивіз, а інформацію, куди вивезли, яка кількість і яка сума, – відповіді немає, всі спроби залишаються марними», – зазначив депутат.

Водночас він зауважив, що аудиторській фірмі ТзОВ «Аудиторська компанія «ДК – Україна», яку, як третю сторону, залучили для незалежного зовнішнього аудиту наприкінці 2016 року, також не вдалося нічого станом на травень 2017 року.

«Думаю, причина та ж яка і в нас: їй також не дають матеріалів для формування звіту під гаслом «…зараз є кримінальна справа і усі документи вилучено поліцією – тому ми не можемо надати документи…», – припустив Ігор Зінкевич.

Також він заявив, що, зважаючи на це, частина депутатів міськради не голосуватиме за виділення чергового траншу «Львівспецкомунтрансу»:

«Отже, якщо ми, як депутати фракції «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» у Львівській міські раді, не будемо голосувати на сесії про виділення чергового траншу грошей на «шахрайсько-злодійський» бізнес «ЛЬВІВСПЕЦКОМУНТРАНСу». Також просимо мера Львова, не звинувачувати депутатів в блокуванні вивозу сміття з міста, бо, по-перше, ми не отримали жодних звітів за використанні кошти за 2016-2017 роки, які виділялись на вивіз смітя, по-друге, жодні депутатські ініціативи, на взірець джіпіес трекерів, які відслідковуватимуть вантажівки з сміттям по Україні, встановлення ваг для зважування, не впроваджуються, навіть попри те, що були підтримані та проголосовані на сесії Львівської міської ради. Соромно бачити розкидане по лісах Львівщини та різних областей львівське сміття».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *