ОСТАННІ НОВИНИ

Від сьогодні українці можуть їздити до Туреччини за ID-картками

|

Від сьогодні громадяни України можуть перетинати кордон з Туреччиною на підставі внутрішніх паспортів у вигляді ID-карт.  Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДПСУ.

Відповідна Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки про внесення змін до Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки про умови взаємних поїздок громадяннабула чинності 1 червня 2017 року.

В перші години набрання чинності цієї Угоди правом перетину державного кордону України по ID-карткам скористалися більше 20 громадян України, які прямували в Туреччину.

Всі громадяни по паспортам у формі картки пройшли прикордонний контроль встановленим порядком. Під час оформлення жодних проблемних питань не виникало.

Зазначимо, що 14 березня цього року урядами України і Туреччини було підписано Угоду, що дозволяє українським і турецьким громадянам здійснювати взаємні поїздки за паспортами у вигляді ID-карт, тобто без закордонних паспортів. У зв’язку з цим громадяни України та Туреччини, у яких є ID-паспорт, зможуть в’їжджати, виїжджати, прямувати транзитом та перебувати без віз на території Туреччини і України відповідно терміном до 90 днів протягом 180 днів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *