ОСТАННІ НОВИНИ

ЛОР просить Порошенка не допустити переведення підготовки офіцерів львівської Академії сухопутних військ до інших міст

|

Сьогодні, 1 червня, під час сесійного засідання Львівська обласна рада прийняла звернення до Президента України, Прем’єр-міністра, Міністра оборони та секретаря РНБО щодо можливого переведення частини підготовки офіцерського складу з Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного в інші військові навчальні заклади. Про це повідомив кореспондент Львівського порталу.

Депутати облради висловили стурбованість фактом поширенням інформації високопосадовців Міністерства оборони України щодо можливого переведення частини фахової підготовки з Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного до інших військових навчальних закладів.

Власне, мова йде про ймовірний перевід навчання офіцерів-танкістів (командирів танкових підрозділів) та офіцерів з інженерного забезпечення військ (офіцерів-саперів) до міст Харкова і Кам’янця-Подільського відповідно.

Також обранці наголосили, що станом на сьогодні за героїзм і мужність, виявлені під час російсько-української війни, 283 випускники львівської Академії нагороджені різними державними відзнаками, у тому числі 8 випускників удостоєні найвищого державного звання – Герой України, з них три – посмертно. 52 випускники Національної академії віддали своє життя за Незалежність України.

І резюмували: «Національна академія сухопутних військ витримала натиск проросійських сил часів Віктора Януковича щодо закриття як закладу в місті Львові».

«Наголосимо також на тому, що вся інфраструктура: найбільший полігон у Східній Європі, навчально-матеріальна база, навчальна література, побут, умови для духовного та культурного розвитку майбутніх офіцерів тощо – найкращі в  Україні. Слід підкреслити, що в цьому військовому закладізосереджено увагу на підготовці курсантів під час навчань на території Львівського навчального центру (більш відомому як Яворівський полігон), де курсанти, відповідно до свого фаху, регулярно виконують бойові стрільби (з артилерії, танків, БМП), здійснюють десантування, накручують свої кілометри водіння бойовими машинами.

Для порівняння: на факультеті військової підготовки Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», як стверджується в інтернет-джерелах, недостатньо практичних занять.

Ще раз акцентуємо на тому, що в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного важливим чинником підготовки майбутніх офіцерів є їхня участь у багатонаціональних навчаннях на Яворівському полігоні за стандартами НАТО. Кількість і якість подібних заходів є найбільшою в державі. Безсумнівно, що це є не тільки суто військовим аспектом, але й сприяє зміцненню обороноздатності держави та підвищенню іміджу України на міжнародній арені.

З огляду на вищезазначене, ми, депутати Львівської обласної ради, вважаємо, що в час продовження українсько-російської війни, переведення навіть певної частини підготовки офіцерського корпусу з м. Львова до інших військових навчальних закладів є недопустимим», – йдеться у тексті звернення.

Фото: Вголос

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *