ОСТАННІ НОВИНИ

Українська школярка здобула четверте місце на міжнародному конкурсі молодих науковців у Лос-Анджелесі

|

Десятикласниця з Херсонщини Валерія Тищенко посіла четверте місце на престижному міжнародному конкурсі серед молодих науковців Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), що відбувся у Лос-Анджелесі. Про це повідомляє Міністерство освіти та науки України, передає Львівський портал.

Українка представила проект «Виробництво електроенергії за допомогою хвиль на поверхні води», який належить до галузі енергетики і дозволяє отримувати електроенергію, використовуючи принципи електромагнітної індукції.

Валерія Тищенко є ученицею Херсонського фізико-технічного ліцею Херсонської міської ради при Херсонському національному технічному університеті та Дніпропетровському національному університеті.

Додамо, що Intel ISEF – всесвітній конкурс наукових та інженерних досягнень школярів (13-18 років), який координується некомерційною організацією Society for Science and the Public. У змаганнях щорічно бере участь більше 1700 учасників з більш ніж 75 країн світу. Понад два десятки Нобелівських лауреатів і два лауреати медалі Філдса свого часу були переможцями цього конкурсу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *