ОСТАННІ НОВИНИ

Зірвану сесію облради продовжать у четвер. Охорону обіцяють посилити

|

Засідання сесії Львівської облради, яке нині було зірване молодиками спортивної зовнішності, продовжать у четвер, 1 червня. Про це сьогодні, 30 травня, під час брифінгу повідомив голова Львівської облради Олександр Ганущин, передає кореспондент Львівського порталу.

«Безумовно, не можемо залишити  сесію в такому стані, адже в цей момент слухалося одне з найважливіших питань (йдеться про Програму соціально-економічного розвитку, -Ред.).Тому, ми домовилися, що стартуємо в четвер о 10.00 з того питання, на якому закінчили», – сказав він.

Водночас Олександр Ганущин пояснив, що депутати облради збиралися голосувати за звернення, яке було запропоноване пікетувальниками, втім до цього не дійшло, бо почався штурм.

Власне, напередодні низка націоналістичних організацій закликала львів’ян до акції протесту  з вимогою, аби облрада звернулась до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України негайно підписати Закон України «Про амністію у 2016 році».

«Ми були готові приймати більшість запропонованих вимог. Вони були оформлені у відповідному проекті звернення, де стоїть мій підпис», –  сказав він.

Відтак наголосив, що у четвер депутати облради таки підтримають цю заяву. «Для цього політична волі більшості фракцій», – додав Олександр Ганущин.

Водночас він додав, що у зв’язку нинішніми подіями буде посилено охорону.

Як повідомляв Львівський портал, сьогодні, 30 травня, під час засідання сесії Львівської обласної ради у сесійну залу увірвалися націоналісти.

Під час сутичок сьогодні постраждала вагітна журналістка. Загалом в результаті інциденту у стінах облради до міських лікарень з травмами доправили 11 осіб.

Водночас голова Львівської облради визнав бездіяльність правоохоронців у цій ситуації.

Також додамо, що через сутички у Львівській облраді поліція відкрила кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство) КК України.

Фото: поліція Львівщини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *