ОСТАННІ НОВИНИ

Виші Львова увійшли у топ-10 найкращих університетів України

|

Львівські виші увійшли у рейтинг вишів «Топ 200 Україна» і посіли непогані позиції. Про це повідмоляє портал osvita.ua.

Так, НУ «Львівська політехніка» зайняв 4 місце у рейтингу, а ЛНУ імені Івана Франка – 9 місце.

Минулого року у цьому рейтингу «Львівська політехніка» зайняла 5 місце, а ЛНУ також посідав 9 сходинку.

Одноосібним переможцем рейтингу “Топ 200 Україна” 2017 став НТУУ КПІ ім. Ігоря Сікорського. Він збільшив відрив від решти українських університетів у порівнянні з 2016 роком.

КНУ ім. Тараса Шевченка та ХНУ ім. В.Н. Каразіна посіли відповідно друге і третє місця. Вони мають найбільше, серед інших університетів України, бюджетне фінансування наукових досліджень, високі індекси цитованості за системами Scopus та Web of Science, високий рівень затребуваності їх випускників ринком праці, особливо в секторі державного управління.

Також, укладачі рейтингу підкреслюють, що переважна більшість університетів, які увійшли до “Топ 200 Україна” за останні 10 років показують позитивну динаміку їх роботи.

Разом з тим, до слабких місць системи вищої освіти України можна віднести її, поки що, значну ізольованість від народного господарства країни, низький рівень інтеграції в європейський і світовий освітньо-науковий простори, малу частку науково-інноваційної роботи в навчальних планах і загальному обсязі університетської діяльності.

Вихідні дані для визначення вказаного рейтингу були надані безпосередньо університетами та отримані з незалежних Web – ресурсів.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *