ОСТАННІ НОВИНИ

У центрі Львова примусово демонтували літній майданчик

|

Сьогодні, 30 травня, на вулиці Січових Стрільців, 3 демонтували літній майданчик закладу L.V.Cafe. Про це повідомив депутат Львівської міськради Ігор Телішевський.

«У Львівській міській раді є положення про встановлення літніх майданчиків біля закладів ресторанного бізнесу, у якому чітко прописано, яким чином отримати дозвіл, як це має виглядати, готується відповідний проект. Воно звісно, передбачає оплату. Не може бути хаосу. Але є підприємці, які вирішили, що усе це робити не обов’язково».

За словами депутата, влітку люди переважно не сидять в закладах, а відпочивають на літніх майданчиках надворі. Якщо за приміщення підприємець оренду платить, то чому він не повинен сплачувати за землю під літнім майданчиком?

Минулого року після кількох таких демонтажів підприємці почали працювати в законному руслі.

Депутат зазначає:

«Стосовно підприємців, які вирішили проігнорувати це положення, складені акти, вони отримали попередження про необхідність демонтувати самовільно встановлені майданчики. Якщо підприємець сам не демонтує, комісія архітектури, містобудування та охорони історичного середовища ухвалює рішення, щоб демонтувати цей майданчик. Конструкції демонтує адміністративно-технічне управління, забирає їх на склад і зберігає. Підприємець може забрати цю конструкцію після оплати послуг із демонтажу».

«Була спроба скасувати цю Ухвалу, але міська рада виграла апеляцію і зараз процедура про демонтаж є чинною. Ми прагнемо у Львові навести лад, щоб не було хаосу. У цьому мають бути зацікавлені усі», – наголосив голова комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища Львівської міської ради Ігор Телішевський.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *