ОСТАННІ НОВИНИ

Облрада дала 120 тисяч на документацію для замків Львівської галереї мистецтв

|

Сьогодні, 30 травня, під час сесійного засідання Львівської обласної ради депутати виділили 120 тисяч гривень на виготовлення технічної документації для об’єктів Львівської національної галереї мистецтв ім. Б.Г.Возницького. Зокрема, йдеться про Олеський, Золочівський та Підгорецький замки. Про це з сесійної зали передає кореспондент Львівського порталу.

Власне, цим рішенням кошти виділили на проведення заходів з приватизації майна обласної комунальної власності в частині виготовлення технічної документації об’єктів, які перебувають в користування Львівської галереї мистецтв.

Зокрема, мовиться про музейні комплекси Олеського замку, Золочівського замку, Підгорецького замку; оборонну вежу з укріпленнями в селі П’ятничани Жидачівсього району; каплицю Боїмів ( м.Львів, площа Катедральна,1); башту колишньої Святодухівської церкви (м.Львів, вул. Коперника, 40, що використовується, як музей «Русалка Дністрова»).

Під час обговорення питання у багатьох депутатів виникло питання: для чого ця технічна документація і чи не виникнуть якісь загрози для цих пам’яток.

«Є великий знак питання що до того, чи справді ці кошти працюватимуть на нашу культуру, і чи під час цього наведення порядку щось кудись не «дінеться», – наголосив Олег Панькевич.

Про можливі «підводні камені» цього рішення сказав і депутат Юрій Гудима: «Львівщина славетна своїми історичними замками і технічну документацію мабуть треба виготовляти, але ніхто не говорить нині для чого вона готується…».

«Йдеться про виділення 120 тисяч гривень з обласного бюджету на виготовлення технічної докумннтації для замків, які входять до складу Львівської національної галереї мистецтв ім. Б.Г.Возницького. Ще з 80-тих років було прийняте рішення облвиконкому про передачу в користування всіх цих будівель з рук області галереї. Отож, в даному випадку мова йде про те, щоб оформити відповідну технічну документацію на предмет того, щоб можна було передати це майно відповідно до вимог законодавства на баланс галереї», – пояснив журналістам директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків.

Коли дійшло до голосування, за це рішення проголосувало 58 депутатів.

Додамо, що Львівський портал підготував матеріал «Возницький перевернеться в могилі? На Львівщині назріває скандал навколо долі історичних замків», де мовиться про загрозу знищення цих пам’яток у зв’язку із можливою передачею їх у власність територіальних громад області.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *