ОСТАННІ НОВИНИ

Майже мільйон українців отримав «Доступні ліки»

|

Майже мільйон українців вже скористалися урядовою програмою «Доступні ліки», яка стартувала в квітні поточного року, і отримали необхідні лікарські препарати від серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми та діабету ІІ типу безкоштовно або з незначною доплатою. Про це сьогодні на засіданні Національної тристоронньої соціально-економічної ради заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

Довідково:  Уряд Володимира Гройсмана започаткував програму «Доступні ліки» у квітні поточного року з метою вирішення одного з ключових завдань – покращання добробуту українців і подовження тривалості життя в Україні. Програма фінансується з Державного бюджету, і, як зазначав Глава Уряду є цілком «по кишені» державі. Наразі готується рішення про внесення змін до Держбюджету-2017 і збільшення програмного  фінансування на 250 млн грн – до 750 млн грн. Окрім того, урядовці за пропозицією Глави Уряду, прораховують можливість розширення програми і введення в неї більш широкого спектру препаратів. Зараз Уряд веде постійний моніторинг роботи програми, оперативно реагуючи на всі випадки невиконання або неналежного виконання урядових доручень на місцях. Так, на засіданні Кабінету Міністрів 11 травня Прем’єр Володимир Гройсман дав доручення Віце-прем’єр-міністру Павлу Розенку та в. о. Міністра охорони здоров’я Уляні Супрун разом із головами місцевих органів влади аналізувати стан виконання програми «Доступні ліки», визначати проблемні питання і пропонувати шляхи їх вирішення. В разі необхідності Глава Уряду доручив проводити селекторні наради. Одна з таких нарад пройшла на виконання доручення в середині травня.

Коментуючи нинішній стан виконання програми, Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко відзначив: «Сьогодні понад 5 тисяч аптек беруть участь у цій програмі і близько 1 млн громадян змогли отримати ліки безкоштовно або з незначною доплатою», – сказав він.

За словами Павла Розенка, до 1 липня МОЗ має підготувати пропозиції щодо розширення переліку ліків по програмі та захворювань, які можуть бути включені в програму. Віце-прем’єр вкотре наголосив, що Уряд гарантує 100% відшкодування вартості лікарських засобів аптечним установам. «500 млн грн передані в області, і перші проплати вже пішли. Близько 25 млн грн вже відшкодовано аптечним установам за надані людям ліки. Уряд гарантує, що всі кошти в повному обсязі будуть відшкодовані», – наголосив Павло Розенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *