ОСТАННІ НОВИНИ

Для львів’ян протягом трьох днів звучатиме класика від відомих симфонічних оркестрів

|

Для шанувальників класики протягом трьох днів на різних сценах міста Львова виступатимуть артисти симфонічних оркестрів K&K Philharmoniker, K&K Symphoniker, Українського національного хору (Львів), камерних ансамблів під керівництвом українських та закордонних диригентів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«Сьогодні особливий день, тому що можна почати такий малий, але дуже якісний фестиваль. Програма фестивалю триває три дні, тобто він є коротким, але дуже інтенсивним. Всі роботи, які я до цього часу створив, будуть зіграні на цьому фестивалі. Найновіший мій твір, який я, власне, закінчив створювати – це Симфонія №2. І ця симфонія, я думаю, представляє може життя. Завжди з’являються нові українські мелодії, які я десь почув», – відзначив Кендлінгер Маттіас Георг, композитор, засновник і головний диригент симфонічного оркестру K&K Philharmoniker.

«З Маттіасом Кендлінгером ми співпрацюємо вже понад 20 років в Україні. І в цьому році ми святкуємо 15-річчя від заснування симфонічного оркестру K&K Philharmoniker, засновником якого є Маттіас Георг Кендлінгер. За ці роки було здійснено дуже багато проектів.

Після заснування оркестру ми здійснювали концерти більше, ніж у 19 країнах Європи. В середньому, близько 100 концертів за сезон. Минулого сезону було 130 концертів», – додав Олег Станкевич, директор ТзОВ «Да Капо Україна».

Звучатимуть твори Маттіаса Георга Кендлінгера:

13 липня, Львівська філармонія – «Блудний Син», «Зцілення» та Симфонія №2 – прем’єра.

14 липня, Львівська національна галерея мистецтв ім. Бориса Возницького (Палац Потоцьких) – концерт для віолончелі та фортепіано №1 та ранні твори для акордеону та струнного секстету.

15 липня, Львівська філармонія – увертюра до опери «Священик», концерт для фортепіано «Лариса» та симфонія №1 «Маніпуляція».

«Як композитор Маттіас Кендлінгер привернув до себе увагу симфонічною композицією «Der verlorene Sohn» (прем’єра – квітень 2006 в Gewandhaus Leipzig); першою симфонією «Manipulation» (світова прем’єра – 29 вересня 2012 у Львівській філармонії), медитаційною поемою  «Heilung» (прем’єра – червень 2013 під час п’ятого  фестивалю Tiroler Beethoven Tage в Австрії); присвяченим власній дружині концертом для фортепіано  з оркестром «Larissa» (прем’єра – травень 2014 у Congress Graz).

Постійно зростаюче товариство фанатів оркестру об’єднується  в клубі „Freunde der K&K Philharmoniker“ (www.kk-philharmoniker.at).

Впевнені, що така подія матиме позитивний вплив на розвиток культурних традицій Львова, – міста, в якому генеруються найкращі ідеї європейського музикування; збагатить культурне життя нашого міста. Цей Фестиваль відбуватиметься щорічно», – розповідають організатори.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *