ОСТАННІ НОВИНИ

Зовсім скоро на Львівщині розпочнеться призов офіцерів запасу

|

Незабаром розпочнеться призов офіцерів запасу. Відтак, близько 100 осіб підуть на два роки служити до ЗСУ. Про це сьогодні, 29 травня, під час брифінгу розповів львівський обласний військовий комісар Олександр Тіщенко, передає кореспондент Львівського порталу.

«Призов офіцерів запасу буде. Я думаю, що він почнеться зараз, десь з червня місяця. Ми вже маєм наряди, люди вже починають отримувати повістки. Скажу більше: область вже має 50% відібраних офіцерів. Це люди, які самі погодились, деяких переконали, але ці люди вже пройшли медкомісію і з першим надходженням телеграми будуть включені до наказу міністра оборони», – розповів Олександр Тіщенко.

Зазначимо, що таких осіб є близько ста. Вони будуть служити на тих посадах, на які вони вчились, тобто ті, хто вчились на командира танка, будуть служити командиром танка.

«Який нам дали наряд, такі ВОСи ми і шукаємо. Ми розуміємо, що на сьогодні потрібні командири піхотних бригад, артилерійських бригад. Тому таких офіцерів ми і шукаємо. На жаль, за три роки війни деякі офіцери 24 і 1 батальйонів із зони бойових дій взагалі не виходили, тільки зараз перший раз підуть на ротацію. Люди втомились, їх треба трошки поміняти, дати їм відпочити», – пояснив військовий комісар.

«Вікова категорія незмінна – 43 років, але начальник Генерального штабу сказав, що якщо людині 45-46 років і вона адекватна, то ніхто не буде заперечувати проти його призову», – додав О. Тіщенко.

Додамо, що у зону АТО вони будуть їхати за власним бажанням.

Фото: oda.zt.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *