ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові створять сайт для незрячих людей

|

В рамках реалізації соціально-культурного проекту «Веб-сторінка, доступна для користувачів з повною і частковою втратою зору» розроблять сайт, який міститиме інформацію про 30-40 проектів ЛОО ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ», реалізованих протягом кількох останніх років з місцевими, національними та міжнародними партнерами. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

За словами Оксани Потимко, на сайті буде змога перемикати фонові режими та регулювати  розміри  шрифту для слабозорих осіб, а також буде текстовий супровід  усіх  візуальних об’єктів для тих, хто не бачить повністю.

«Це   дозволить   не   лише  висвітлити новаторську  діяльність  громадської  організації,  яка впровадила в Україні  чимало  креативних, цікавих, корисних та інноваційних послуг для  осіб  з вадами зору, але й уникнути плагіату з боку інших ГО та медіа,   а   також  популяризувати  Львів  як  всеукраїнський  центр інновацій та передового європейського досвіду. Зараз  організація  працює  над  розробкою доступної та зручної для користувачів з різною дисфункцією зору веб-сторінки. Водночас триває робота  над формуванням контенту, який наповнить новий сайт. До обох напрямків  залучені  як  IT-фахівці,  так  і незрячі спеціалісти та експерти», – зазначила Оксана Потимко.

Фото: info.nic.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *