ОСТАННІ НОВИНИ

Стартував процес масштабних ротацій у постійних комісіях Львівської облради

|

У постійних комісіях Львівської обласної ради очікуються масштабні ротації. Цю інформацію у коментарі Львівському порталу підтвердив перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус.

Власне, сьогодні, 29 травня, під час засідання бюджетної комісії Юрій Гудима, керівник фракції «Батьківщина», склав повноваження заступника голови цієї комісії. Як інформують у прес-службі Львівської облради, на його місце призначили представника «Самопомочі» Івана Собка. Його кандидатуру під час засідання подав Олег Домчак у зв’язку з тим, що Юрій Гудима озвучив заяву про бажання перейти працювати в  іншу комісію.

Також комісію залишив її секретар Андрій Ковч, який є депутатом від «Народного контролю». На його місце затвердили кандидатуру Олега Андрусишина, представника «Народного Руху України».

Більше того, варто зауважити, що у порядку денному завтрашнього сесійного засідання, планується розглянути питання «Про внесення змін до рішення Львівської обласної ради від 19.11.2015 № 7 «Про обрання постійних комісій обласної ради», яким планується вивести зі складу постійної комісії з питань євроінтеграції депутата від «Народного контролю» Юрія Нестора та ввести його до складу постійної комісії з питань ЖКГ.

Отож, Львівський портал вирішив з’ясувати у першого заступника Львівської облради Андрія Білоуса, чи очікуються у постійних комісіях облради масштабні ротації:

«У завтрашньому порядку денному й справді є питання щодо переходу депутатів з однієї комісії в іншу. Коли розпочалася наша каденція, ми домовилися, що після року роботи цього складу облради проаналізуємо ефективність роботи комісій, і депутати матимуть можливість перейти в ту комісію, де вони себе бачать. Знаю, що стосовно цього вже є низка заяв різних депутатів. Так, троє депутатів фракції «Народний контроль» вже висловили таке бажання…», – сказав він.

Андрій Білоус пояснив, що це нормальна практика, яка розширить їх світогляд щодо роботи в облраді:

«Я вважаю, що це дуже правильно, бо дає можливість депутатам зрозуміти весь спектр діяльності обласної ради. Наприклад, у Польщі депутат може бути одночасно членом трьох комісій, навіть не те, що може, він – зобов’язаний… І те, що в нас депутати перейдуть з однієї комісії в іншу – лишень розширить їхній світогляд і допоможе їм глибше вникнути у те, чим займається обласна рада».

На питання про те, у яких комісіях можливі перестановки політичних розкладів, він відповів:

«У нас є вакансія голови у екологічній комісії. Я займав цю посаду до призначення першим заступником голови ЛОР. Думаю, завтра розглядатимемо, кого призначити головою цієї комісії. Зрештою, під час обговорення все може виникнути. Але, настільки я розумію, насамперед йдеться про перехід депутатів з однієї комісії в іншу, і про обрання голови екологічної комісії. Це головні питання».

Фото: ЛОР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *