ОСТАННІ НОВИНИ

На вкрадене у львів’ян приміщення в центрі міста наклали арешт

|

Як повідомили в управлінні комунальної власності ЛМР, щодо незаконного відчуження нежитлового приміщення (незаконного переоформлення) на пр. Свободи 1/3, площею 108,9 кв.м., Служба безпеки України у березні цього року відкрила кримінальну справу, і вже у травні на це приміщення накладено арешт. Підвальне приміщення у центрі міста є у переліку 44 об’єктів, які незаконним чином вибули з комунальної власності міста, і відповідно до інформаційної довідки з Єдиного державного реєстру речових прав на нерухоме майно, приміщення перебуває у приватній власності Лозинського О.Є.

«Житловий будинок на пр. Свободи зареєстрований за територіальною громадою на підставі рішення Галицького (Ленінського) райвиконкому м. Львова № 222 від 14.04.1987. Нежитлові приміщення, що входять в склад багатоквартирного будинку, площею 108,9 кв. м. і є віднесені до комунальної власності, управлінням не відчужувалися, і у спільну сумісну власність мешканців будинку не переходили. Проте були укладені договори оренди  від 19.07.2000 № 7781 та від 29.12.2006 № Г-3157-5 зі Спільним українсько-польським підприємством ТзОВ «Мистецький кіноконцертний комплекс «Кінотеатр Дніпро». Договір оренди № Г-3157-5 був припинений 11.05.2010 на підставі акту приймання-передачі балансоутримувачу.

Однак, відповідно до інформаційної довідки з Єдиного державного реєстру речових прав на нерухоме майно, приміщення перебуває у приватній власності Лозинського О.Є. Відтак, Служба безпеки України відкрила кримінальну справу № 12017140000000272 від 16.03.2017, виїмка всіх документів відбулася 20.04.2017, а вже в травні цей об’єкт був арештований», – пояснили в юридичному відділі управління комунальної власності Львівської міської ради.

Зокрема, відкрите кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України, в якому Львівська міська рада є потерпілою стороною, так як підприємець на підставі акту незаконно переоформив право власності на приміщення на себе.

Додамо, що з метою належного вивчення фактів, які вказують на незаконність відчуження значної кількості об’єктів комунального майна, відповідно до розпорядження міського голови Львова створено відповідну комісію, і вже відбулося її перше засідання.

Нагадаємо, нещодавно поліція наклала арешт на 24 приміщення, які крали «з-під носа» у львівських чиновників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *