ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні в Україні відзначають День прикордонника

|

Сьогодні в Україні відзначається професійне свято охоронців кордону – День прикордонника. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДПС України.

Протягом року, що минув від минулорічного професійного свята на державному кордоні, адмінмежі з ТОТ АР Крим та лінії розмежування прикордонниками оформлено понад 89,5 мільйонів осіб та майже 20,3 мільйонів транспортних засобів. При цьому відмічалося стале зростання пасажиро-транспортних потоків. В той же час відмовлено в пропуску понад 29 тисячам особам.

У ході прикордонного контролю було виявлено майже 600 підроблених документів, припинено 100 спроб перетинання кордону з використанням чужих документами та 8,5 тисяч – за недійсними тощо.

За визначений період також затримано понад 2,5 тисяч нелегалів, з яких 850 – за незаконне перетинання кордону, ще майже 3,5 тисячам потенційних мігрантів відмовлено в пропуску в Україну. Крім того, на кордоні було виявлено та вилучено 760 одиниць зброї, майже 14 тисяч боєприпасів, 17 кілограмів вибухівки, 210 кілограмів наркотичних і психотропних речовин. Припинено незаконне переміщення товарів на суму 760 мільйонів гривень, при цьому найбільш поширеною залишалась контрабанда сигарет (затримано понад 6,2 мільйона пачок тютюнових виробів).

Крім того, протягом 12 місяців затримано понад 1,4 тисячі автомобілів, з яких 116 знаходилися в розшуку, а майже 900 використовувалися порушниками у протиправній діяльності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *