ОСТАННІ НОВИНИ

Шу(че)каючи нові алгоритми: ТОП-10 думок V Lviv Media Forum

|

Рекордну кількість – близько 110 спікерів та 850 зареєстрованих учасників із 15 країн світу зібрав V Lviv Media Forum. Організатори заходу вирішили нагадати 10 найяскравіших цитат із двох днів Медіафоруму-2017, передає кореспондент Львівського порталу.

Роман Ващук (надзвичайний і повноважний посол Канади в Україні):

«Я приїхав сьогодні сюди слухати, бо тут – найцікавіші люди в Україні. Для мене Медіафорум – це девіртуалізація тих прізвищ, які я бачу на планшеті чи в телевізорі. Я вдячний всім із вас за те, що намагаєтеся нам пояснити світ».

Олеся Яремчук (The Ukrainians, День, Літакцент, Україна):

«Нам потрібно говорити про національні меншини і діяти превентивно – не чекати, поки спалахне якийсь конфлікт. Говорити і розповідати про них. Так, в них інші культура та традиції, але це нічого не означає. Вони цінують і люблять Україну. Насправді всі ми, незалежно від національності, прагнемо просто кращого життя».

Джордж Брок (City University London, Велика Британія):

«Старомодна журналістика і методи повертаються. Якщо Ви хочете встановити правду, важливими є слова. Я поважаю колег, які займаються відеожурналістикою, але інколи без слів не обійдешся».

Марк Іган  (eкс-BBC, Велика Британія):

«Я думаю, що мобільний телефон – це швейцарський ніж для медіа. Сьогодні багато хто має хороші цифрові камери, але вони лежать в шухлядах. Бо на події всі беруть смартфони. Тому що камера не може відправляти твіти і підключатись до Snapchat».

Борис Херсонський (поет, Україна):

«Втеча від свободи – це важкий досвід ХХ-го, а зважаючи на події в Росії, і ХХІ століття. Свобода, як і біда, не приходить сама. Зазвичай, разом із відповідальністю, часом – навіть кримінальною».

Альберт Цукренко (Культпростір, Україна):

«Якщо порівняти сучасну україську культуру з людиною, то ми – 13-річний підліток, у якого «фігачать» гормони. Можливо, тому ми робимо те, що робимо, за мінімальні гроші. Ця індустрія буде побудована на наших кістках. Але я для себе вирішив – нехай!».

Ганна Полак (Режисерка-документалістка, Польща):

«Останній фільм, над яким я працювала, забрав у мене 15 років життя. Для чого витрачати 15 років життя на 90-хвилинний фільм? Тому що я справді думаю, що люди на це заслуговують».

Томаш Ліс (Newsweek, Польща):

«Власне, настав момент для справжньої журналістики. Ми, журналісти, не маємо сили зупинити якісь негативні події. Але ми не є безсилими. Чому? Тому що могло бути і гірше».

Анастасія Нані (anticoruptie.md, Молдова):

«Влада не любить наших розслідувань. Журналіста anticoruptie.md спробували засудити, бо він неправильно написав ім’я в документі».

Сергій Фурса (Dragon Capital, Україна):

«Ми знаємо, що якщо є заголовок у Bloomberg, то всі їм повірять, будуть змінюватися ціни і тенденції. Тобто, хвіст керує собакою. В Україні такого немає».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *