ОСТАННІ НОВИНИ

Рясне-1, Рясне-2 та Кам’янка стануть енергоефективними

|

Львів розширює міжнародне партнерство в сфері енергоефективності і впровадження зелених технологій. Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий та мер Фрайбурга д-р Дітер Саломон підписали угоду про співпрацю між міськими управліннями щодо енергетичної оптимізації окремих районів міста Рясне-1, Рясне-2 та Кам’янка. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Угода про співпрацю між містами Львів і Фрайбург діятиме з вересня 2017 року по серпень 2020 року за підтримки Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку (BMZ), організації Engagement Global та програми NAKOPA (Довготривалий розвиток спільнот шляхом підтримки партнерських проектів).

Мета проекту – підвищити енергоефективність у мікрорайоні, включаючи інтеграцію відновлюваних видів енергії і формування свідомості населення. Відповідно до пропозиції міста Львова заходи будуть реалізовані у придатному для цього мікрорайоні Рясне/Кам’янка.

В процесі реалізації плану сталого енергетичного розвитку (SEAP) у Львові планують провести енергетичну оптимізацію на прикладі мікрорайонів Рясне та Кам’янки. Враховуватимуться різні основні напрямки: енергозбереження, енергоефективність, відновлювані види енергії, формування свідомості. Угода передбачає такі аспекти:

  • заходи з формування свідомості і залучення громадян до справи ощадного поводження з енергією – проект Schools of Energy (Школи енергії) та консультації із заощадження електроенергії;
  • підвищення енергетичної цінності шкіл шляхом розробки концепцій реконструкції і проведення заходів з реконструкції;
  • підвищення енергетичної цінності багатоквартирного будинку для розробки пілотного проекту з можливістю реплікації на інші будівлі на території м. Львова, а також сприяння створенню ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирного будинку) в житлових комплексах;
  • впровадження енергоефективних технологій на подвір’ї школи і на прилеглій територій школи, а також на неосвітлюваній вулиці для підвищення рівня поінформованості громадян і якості життя в цьому районі;
  • опрацювання досвіду, отриманого під час виконання проекту з облаштування мікрорайону, для інших проектів у м. Львові і надання в формі практичних інструкцій з контрольними переліками.

Загальні витрати на заходи становлять близько 498 тис. євро. Організація Engagement Global, згідно з угодою, покриває близько 448 тис. євро. Таким чином частка витрат Львова та Фрайбурга сягає по 25 тис. євро на кожне місто.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *