ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські прокурори не спромоглися довести до кінця жодного із проваджень у справі Грибовицької трагедії

|

Сьогодні, 26 травня, у стінах прокуратури Львівської області відбулася прес-конференція щодо результатів розслідування щодо Грибовицької трагедії, яка трапилася 30 травня минулого року. Посадовці обласної прокуратури побідкалися, що суди стосовно чотирьох обвинувачуваних посадовців у цій справі затягуються, а рештою чиновників міської ради займаються прокурори Тернополя. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

Так, за словами начальника відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення прокуратури області Остапа Сидора, наразі справа трьох посадовців ЛКП «Збиранки» запилюється у суді, оскільки засідання постійно «зриваються».

«У кримінальному проваджені була оголошена підозра трьом посадовцям ЛКП «Збиранка» у скоєнні кримінального правопорушення  – порушення правил екологічної безпеки під час експлуатації полігону,  що спричинило загибель людей, а також службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки. Стосовно посадовців у грудні 2016 року  було складено обвинувальний акт і скеровано для розгляду по суті у Жовківський районний суд. У цьому кримінальному провадженні призначалося 6 судових засідань, частина з яких не відбулася у зв’язку із неявкою певних учасників і одне –з технічних причин», – повідомив він.

Зі слів посадовця прокуратури зрозуміло, що найближчим часом цю справу довести до кінця не вдасться:

«Судом проведено підготовче судове засідання, призначено обвинувачуваний акт досудового розгляду, розпочато досудовий розгляд, і в суді стороною обвинувачуваного долучено матеріали та документи для дослідження. У наступному судовому засіданні безпосередньо планується дослідження докази, документи, висновки експертиз, досліджень, які були отримані учасниками судового процесу. Після цього – допит свідків та інших дотичних осіб».

Ще більш повільно просувається ситуація з Юрієм Гольцем, чию справу передали до суду у лютому цього року. Йому теж інкримінують службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки.

«У лютому 2017 року обвинувальний акт було скеровано на розгляд до Галицького районного суду. По цьому кримінальному провадженні було проведено 5 судових засідань Галицьким судом і одне  засідання Апеляційним судом. У цьому кримінальному провадженні проведено підготовче засідання, розпочато судовий розгляд, зачитаний обвинувальний акт. У наступному судовому засіданні планується доручення письмових доказів сторони обвинувачення і дослідження учасниками процесу. Після цього будуть призначатися допити свідків, експертів та спеціалістів», – уточнив Остап Сидор.

Водночас заступник прокурора Львівщини Олександр Русецький зазначив, що тяганина у цій справі спричинена величезною кількістю експертиз, допитів та інших робіт.

«Продовжується розслідування щодо службових осіб Львівської міської ради, і це розслідується Тернопільською прокуратурою. Складність провадження, велика  кількість експертиз зумовлює тривалість досудового розслідування. Судові засідання відкладалися з тих чи інших підстав. Кількість свідків є значною. Можу припустити, що у цьому році ми зможемо отримати рішення суду», – анонсував прокурор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *